Βραβευσε τους καλυτερους το Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας

Ξεκινά ένα νέο θεσμό αριστείας βραβεύοντας 10 φοιτητές του, προπτυχιακούς και απόφοιτους, που αρίστευσαν την προηγούμενη χρονιά

Ένα νέο θεσμό αριστείας, την τελετή απονομής των βραβείων καλύτερης επίδοσης φοιτητριών/φοιτητών και αποφοίτων εγκαινίασε το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ την Τετάρτη 9 Μαρτίου, βραβεύοντας 10 φοιτητές του, προπτυχιακούς και απόφοιτους, που αρίστευσαν την προηγούμενη χρονιά.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Προέδρου κ. Μαρία Τζιάτζη, η οποία, αποχωρώντας φέτος από τη θέση μετά από 5 χρόνια στο τιμόνι του Τμήματος, ελπίζει πως αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει την πρώτη πολλών, που θα αναδεικνύουν τόσο τους φοιτητές, όσο και το έργο που γίνεται στο Τμήμα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, η Αντιπρύτανης και Καθηγήτρια του Τμήματος κ. Ζωή Γαβριηλίδου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών σπουδών κ. Μανόλης Βαρβούνης, καθηγητές, βραβευόμενοι φοιτητές και φίλοι τους, τηρώντας τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού.

Η κ. Τζιάτζη τόνισε πως η αριστεία είναι κλασική και καθολική έννοια, και αφορά όσους δεν αρκούνται στο σήμερα και στο εύκολο, αλλά αναζητούν το ξεχωριστό, τις κορυφές του πνεύματος και του ήθους, προκειμένου να αναπτύξουν τον εαυτό τους, τα ταλέντα τους, τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν.

Προϋποθέτει δε συστηματική προσπάθεια και σειρά επιτευγμάτων και όχι μεμονωμένες καλές στιγμές. Επομένως, τόνισε, πρόκειται για έναν ιδανικό στόχο, που είτε τον επιτύχει κανείς είτε και μόνο προσπαθήσει να τον προσεγγίσει, έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη.

Ποιοι βραβεύτηκαν

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με την πρωτοετή φοιτήτρια κ. Παρασκευή Παυλίδου, η οποία εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 2021 πρώτη στο Τμήμα, έχοντας συγκεντρώσει 18.713 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις, και τιμώντας το Τμήμα ως πρώτη της επιλογή, ενώ κατάγεται από το Πολύκαστρο του Κιλκίς και  θα μπορούσε να εισαχθεί στο αντίστοιχο Φιλολογικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν η δευτεροετής φοιτήτρια κ. Λυδία Μαρία Κιοσσέ, η οποία πρώτευσε με μέσο όρο βαθμολογίας 9,6 κατά το πρώτο έτος των σπουδών της, οι δευτεροετείς φοιτήτριές κ. Αρτέμιδα Δημητρίου και κ. Κωνσταντίνα Πετρίδου για την εξαίρετη επίδοσή τους και τη διάκρισή τους στο δεύτερο έτος των σπουδών τους (ισοψήφισαν με βαθμό 9,6).

Στους τεταρτοετείς φοιτητές βραβεύτηκαν οι καλύτεροι των τριών κατευθύνσεων του τμήματος. Ο κ. Κάρεν Χαναγκιάν στην Ειδίκευση Γλωσσολογίας και μέσο όρο βαθμολογίας 10, ο κ. Κομνηνός Ιάσωνας Κανακάκης στην Ειδίκευση Κλασικής Φιλολογίας και μέσο όρο βαθμολογίας 9,5 και η κ. Ιωάννα Μαρία Τσαρτσάρα στην Ειδίκευση Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας και μέσο όρο βαθμολογίας 9,04.

Τέλος βραβεύτηκαν οι απόφοιτοι του Τμήματός το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, κ. Γεώργιος Καζάκος με Ειδίκευση Γλωσσολογίας και βαθμό πτυχίου 9,5, η κ. Κωνσταντίνα Καϊμακάμη με Ειδίκευση Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας και βαθμό πτυχίου 9,04 και ο κ. Θωμάς Ταραμονλής με Ειδίκευση Κλασικής Φιλολογίας και βαθμό πτυχίου 8,3.

«Όλοι τους αγωνίστηκαν επίμονα και επίπονα, για να κατακτήσουν τη γνώση που τους προσφέρει πλουσιοπάροχα το Τμήμα μας, εντρύφησαν και εξακολουθούν να εντρυφούν στη φιλολογική επιστήμη με αφοσίωση και επιτυχία, και είναι έτοιμοι, ειδικά όσοι αποφοίτησαν, να προαγάγουν και οι ίδιοι την έρευνα στα γνωστικά πεδία που θεραπεύει το Τμήμα» ανέφερε η κ. Τζιάτζη,  που ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν να αγωνίζονται με ζήλο και με πάθος, ώστε να επιτυγχάνουν πάντα τους ευγενείς στόχους τους, και παραφράζοντας τη ρήση του Αριστοτέλη, «η αριστεία να μην μείνει για εσάς μία πράξη χωρίς συνέχεια, αλλά να γίνει συνήθεια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.