Βραβευσαν τους καλυτερους οι Σαρακατσανοι

Τους αριστούχους Σαρακατσάνικης καταγωγής βράβευσε ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων

Τις προσπάθειες των αριστούχων μαθητών Σαρακατσάνικης καταγωγής (τουλάχιστον από τον ένα γονέα) Γυμνασίου, Λυκείου καθώς και τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της εκπαιδευτικής περιόδου 2016-2017επιβράβευσε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων  Σαρακατσαναίων.
 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. ΓιώργοςΝάκος, ο σύλλογος κάνει αυτή την συμβολική κίνηση εδώ και 35 χρόνια, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των μαθητών, και καθιερώνοντας σαν κύρια εκδήλωση-θεσμό τις βραβεύσεις αυτές κάθε χρονιά.
 

«Νομίζω ότι είναι υποχρέωση μας να επιβραβεύουμε αυτές τις προσπάθειες, και τα παιδιά το περιμένουν αυτό με ανυπομονησία κάθε χρόνο» σημείωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως φέτος ο αριθμός των βραβευθέντων ήταν 118 μαθητές, με πολύ υψηλές εκδηλώσεις. 

Απαραίτητη η προστασία των παιδιών 

Παράλληλα κατά την ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομιλία με προσκεκλημένο ομιλητή, τον κ. Απόστολο Δελτσίδη, Αστυνόμο Α΄, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο». 
 

Ο κ. Δελτσίδης σημείωσε πως το θέμα αγγίζει όλους, αλλά κυρίως τις μικρές ηλικίες μια και τα παιδιά πλέον από πολύ μικρά είναι εκτεθειμένα στον έξω κόσμο, χωρίς όμως αν γνωρίζουμε τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υπόλοιπη ζωή τους.
 
«Η έκθεση των παιδιών, χωρίς βασικά στοιχεία προστασίας, μπορεί να αλλάξει την υπόλοιπη ζωή τους» σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση το παιδί να μιλά με κάποιο συνομήλικό του, και να δώσει κάποιες φωτογραφίες, που όπως τόνισε, όταν ανεβούν μια φορά στο διαδίκτυο δεν θα κατέβουν ποτέ.
 

Δυστυχώς πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν τους κανόνες αυτούς για το διαδίκτυο, ώστε να τους περάσουν στα παιδιά τους, και είναι, σημείωσε, «σαν να έχουμε δώσει το τιμόνι σε κάποιον που δεν βλέπει πέρα από τα 10 μέτρα, όμως από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι.
 
Όσο για τον περιορισμό της έκθεσης, η συμβουλή του είναι ο υπολογιστής ή το tablet να είναι συνέχεια στο καθιστικό, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση το παιδί να εκθέσει τον εαυτό του προς τα έξω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.