Βουλγαρικο σχολειο δημιουργηθηκε στην Κομοτηνη

Θα λειτουργεί τις Κυριακές με σκοπό την εκμάθηση της γλώσσας σε παιδιά Βούλγαρων που ζουν στην περιοχή

Το πρώτο βουλγάρικο σχολείο δημιούργησαν στην πόλη της Κομοτηνής, το Σωματείο «Μπαλκγάρια» και το Δεύτερο Βουλγαρικό Σχολείο «Άγιος Ιωάννης της Ρίλας»

Το Βουλγαρικό Σχολείο «Άγιος Ιωάννης της Ρίλας» που θα λειτουργεί τις Κυριακές για τους μαθητές του, ιδρύθηκε το 2021 από Βούλγαρους που ζουν μόνιμα στην Κομοτηνή αλλά και από Έλληνες που έχουν πραγματοποιήσει μεικτούς γάμους με σκοπό τα παιδιά των οικογενειών αυτών να μαθαίνουν δωρεάν την βουλγαρική γλώσσα μία φορά την εβδομάδα. Το σχολείο πρόκειται να φιλοξενήσει 21 μαθητές.

«Θεωρήσαμε χρήσιμο με αυτή την ενέργειά μας να δημιουργήσουμε μία σχολική μονάδα που θα βρίσκεται δίπλα στους μαθητές μας και φυσικά θα εξασφαλίζει την δωρεάν εκπαίδευση για την μητρική τους γλώσσα. Αλλά και φυσικά ιδιαίτερης σπουδαιότητας για την πόλη της Κομοτηνής που χαρακτηρίζεται για την πολυπολιτισμικότητά της και τα σπουδαία μηνύματα της αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών» εξηγεί το Σωματείο σε σχετική του ανακοίνωση.

Τα εγκαίνια του σχολείου θα πραγματοποιηθούν  το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου τις 11.00 πμ το πρωί με την τέλεση αγιασμού. Στα εγκαίνια αναμένεται να δώσουν το παρών και αυτοδιοικητικοί από τη γειτονική χώρα.  Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα στους προσκεκλημένους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.