Βιοηθικη και ορθοδοξια συναντιουνται

Σειρά διαδικτυακών συναντήσεων από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

«Υπάρχει χώρος-τρόπος για να εισαχθεί η θρησκεία, και συγκεκριμένα η Ορθόδοξη Χριστιανική Πνευματικότητα στον προγραμματισμό των αλγορίθμων/coding και των LLM;». Αυτό το ερώτημα θα επιχειρήσει να μας απαντήσει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης μέσα από μια σειρά διαδικτυακών συναντήσεων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και τον Κωνσταντίνο Ψιμόπουλο, Καθηγητή Βιοηθικής του Χάρβαρντ.

Σύμφωνα και με το δελτίο τύπου, «Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ως Ερευνητικό Κέντρο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ 4610/7-5-2019, Άρθρο 255 του ιδίου Νόμου) και στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Επιστήμης και Ορθοδοξίας, αρχίζει μία σειρά διαδικτυακών συναντήσεων, διαλόγου και προβληματισμού, με τον γενικό τίτλο «ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και τον Κωνσταντίνο Ψιμόπουλο, Καθηγητή Βιοηθικής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και επικεντρώθηκε στο θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ιατρική έρευνα στο χώρο των νευροεπιστημών. Ομιλητής ήταν ο Μανώλης Κέλλης (Μανώλης Καμβυσέλλης) Καθηγητή Επιστήμης Υπολογιστών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης στον τομέα της Υπολογιστικής Βιολογίας και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου MIT και του Χάρβαρντ.

Στο τέλος σχολίασε ο Ομότιμος Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή συνάντηση μπορούν να επισκεφθούν την Ιστοσελίδα της ΟΑΚ (www.oac.gr).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.