Βγηκαν στο δρομο απο τη Γαλλια και βρισκονται στο Μερσιν Τουρκιας

Για τα παιδιά με αυτισμό και σύνδρομο down

Η 40χρονη Emilie και ο 42χρονος Davy Sanchis, ποδηλάτες που βγήκαν στο δρόμο από Γαλλία στις 13 Ιουνίου 2021, έφτασαν στην περιοχή Σιλίφκε μετά την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τα Μούγλα και την Αττάλεια.

Το ζευγάρι καλωσόρισε ο Δήμαρχος Σιλίφκε Σαντίκ Αλτούνοκ και μαζί επισκέφθηκαν το κέντρο υποστήριξης και κοινωνικής ζωής για παιδιά με αυτισμό. Κατά την επίσκεψη η Emilie και ο Davy Sanchis έπαιξαν πινγκ πονγκ και πιάνο με τα παιδιά στο κέντρο και στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια βόλτα με ποδήλατα με τα παιδιά.

Ο Αλτούνοκ δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένοι με την επίσκεψη του ζευγαριού «Ευχαριστούμε επίσης τις οικογένειες των παιδιών μας με αυτισμό και σύνδρομο down που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας. Ως Δήμος Σιλίφκε, ανοίξαμε το κέντρο υποστήριξης και κοινωνικής ζωής για παιδιά με αυτισμό. Θέλουμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση αυξάνοντας χώρους όπως αυτόν».

Η Emilie Sanchis ανέφερε από την πλευρά της ότι, πούλησαν το σπίτι τους και βγήκαν παγκόσμια περιοδεία με τα ποδήλατα τους για να βρίσκονται με παιδιά με αυτισμό και σύνδρομο Down προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία, ενώ ο Sanchis, δήλωσε ότι περνούν καλά με τα παιδιά κατά τις επισκέψεις τους. «Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την κοινωνική ζωή των ανθρώπων με σύνδρομο Down και να συμβάλουμε στην ένταξή τους στην κοινωνία» εξήγησε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.