Βελτιωση του καιρου περιμενει ο Δημος για τον καθαρισμο της παραλιας Αρωγης

Ξεκίνησαν τον καθαρισμό οι επαγγελματίες στην πλευρά της ΕΤΑΔ

Σχετική αύξηση  αναμένεται να πάρουν οι θερμοκρασίες στην περιοχή μας τις επόμενες μέρες, και το μυαλό όλων ξεκινά να πηγαίνει στις παραλίες, μιας και σιγά σιγά πλησιάζουμε στο καλοκαίρι.

Γιατί μπορεί οι μετακινήσεις να έχουν περιοριστεί, όμως τίποτα δεν εμποδίζει, πλην του καιρού, σε όσους επιθυμούν να κάνουν την βόλτα τους στην παραλία, ιδιαίτερα τώρα που οι περισσότερες επιλογές ακόμα είναι περιορισμένες.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός της παραλίας Αρωγής

Η αυτοψία στην παραλία της Αρωγής, που αναμένεται να ζωντανέψει τις επόμενες ημέρες, δείχνει πως ακόμα δεν έχει γίνει παρέμβαση, με το Δήμο Κομοτηνής, που είναι αρμόδιος για αυτή, να περιμένει τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ώστε να παραδοθεί έτοιμη στους λουόμενους,

Βέβαια ήδη έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την διαμόρφωση της ακτής και της προμήθειας 21 χημικών τουαλετών, που θα τοποθετηθούν στις παραλίες δικαιοδοσίας του Δήμου Κομοτηνής (παραλίες Αρωγής και Μέσης), όμως θεωρείται πως η παρέμβαση θα πρέπει να περιμένει την περεταίρω βελτίωση του καιρού, ώστε να μην καθαρίζεται πολλαπλές φορές.

Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε τους επαγγελματίες της παραλίας Φαναρίου (στην πλευρά της ΕΤΑΔ) να ξεκινήσουν την προετοιμασία, στους χώρους όπου θα αναπτύξουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Ήδη σε ένα σημείο έχουν γίνει παρεμβάσεις, με την παραλία να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους λουόμενους, όταν φυσικά ζεστάνει ο καιρός και επιτραπεί και η λειτουργία στα μπαράκια της ακτής.

Άλλωστε είναι σίγουρο πως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα δούμε τους Κομοτηναίους να κατευθύνονται στις παραλίες.

Επαγγελματίες ξεκίνησαν ήδη την φροντίδα της παραλίας μπροστά από τα μπαράκια στην παραλία Φαναρίου

Έρχονται πεζόδρομοι στην παραλία Φαναρίου

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει πως θα επηρεάσουν την εμπειρία των λουόμενων και οι εργασίες για το οικοτουριστικό πάρκο της ΕΤΑΔ στην παραλία Φαναρίου.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες δημιουργίας πεζόδρομων στην παραλία

Και αυτό γιατί ενώ οι περισσότερες εργασίες επικεντρώνονται στην παραλία Δυτικά του Κάμπινγκ, όπου ανεγείρονται και τα κτίσματα που θα υπάρχουν, εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στην ανατολική πλευρά.

Εκεί θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι, με τα υλικά για την κατασκευή τους να έχουν ήδη εναποτεθεί κατά μήκος της διαδρομής, κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα δούμε παρεμβάσεις και σε εκείνη την πλευρά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.