Βελτιωση αγροτικου δρομου και κατασκευη τριων ιρλανδικων διαβασεων στη Γρατινη

Ως αντισταθμιστικό για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων σε εταιρεία που κατασκευάζει τη νέα γραμμή μεταφοράς ρεύματος

Στην βελτίωση και συντήρηση αγροτικού δρόμου μήκους 3 χιλιομέτρων στο αγρόκτημα Γρατινής, μαζί με την κατασκευή στην περιοχή τριών ιρλανδικών διαβάσεων, θα προχωρήσει η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., ως αντισταθμιστικό για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων στον οικισμό, που θα λειτουργήσει ως φυλασσόμενος αποθηκευτικός χώρος για την υποστήριξη του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού και πλήρης κατασκευή εναερίας Γ.Μ. 400kv ΚΥΤ Ν. Σάντας – Maritsa (Βουλγαρία)».

Ο χώρος βρίσκεται πλησίον του ποδοσφαιρικού γηπέδου και θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα περιφραχτεί για να λειτουργήσει ως φυλασσόμενος αποθηκευτικός χώρος για την υποστήριξη τoυ έργου.

Για την παραχώρηση, η εταιρεία πρότεινε την ανάληψη από αυτήν της κατασκευής αντισταθμιστικών έργων σύμφωνα με τις προτεινόμενες από τον Δήμο ανάγκες και συγκεκριμένα την κατασκευή τριών ιρλανδικών διαβάσεων (διαμόρφωση, οπλισμός, σκυροδέτηση, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας οπλισμένου σκυροδέματος) και τις χωματουργικές εργασίες βελτίωσης – συντήρησης κεντρικού αγροτικού δρόμου μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων. Η εταιρεία δεσμεύεται ότι η έκταση θα παραδοθεί σε άριστη κατάσταση χωρίς καμία φθορά επιτρέποντας την περαιτέρω αξιοποίηση και εκμετάλλευσή της.

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γρατινής παρείχε θετική γνώμη για την παραχώρηση, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να τονίζει πως δεδομένου ότι αφ’ ενός, στην περίπτωση κατά την οποία ο Δήμος αποφάσιζε την εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης, το προσδοκώμενο μίσθωμα με βάση τα συγκριτικά στοιχεία από ομοειδείς συμβάσεις μίσθωσης αγροτεμαχίων στην ευρύτερη κτηματική περιοχή του Δήμου (μέγιστη επιτευχθείσα τιμή 61,00 ευρώ ετησίως ανά στρέμμα), θα ήταν σημαντικά χαμηλότερο από τις δυο χιλιάδες ευρώ. Αφ’ ετέρου ότι η αποτίμηση του αντισταθμίσματος που προτείνει η εταιρεία είναι υπερπολλαπλάσιο του ανωτέρω προσδοκώμενου μισθώματος, πρόταση της υπηρεσίας είναι η εκμίσθωσή της χωρίς τη διενέργεια δημοπρασίας, ενώ παρέλκει ο καθορισμός του μισθώματος από επιτροπή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.