Βαζουν μπρος την αερογεφυρα στον δρομο Καρυδιας-Καλχα

Στη συμβολή με τον ελληνοβουλγαρικό κάθετο άξονα, που θα καταλήξει στον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας Οδού- Μέσω παράκαμψης η κυκλοφορία των οχημάτων επί του επαρχιακού δικτύου

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την κατασκευή του νοτίου τμήματος του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα, που θα σημάνει την ολοκλήρωση του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, αφού θα επιτρέπει τη σύνδεσή του κατευθείαν με την Εγνατία Οδό.

Θυμίζουμε ότι το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της αρτηρίας μήκους 6 περίπου χιλιομέτρων, από το ύψος του Τυχηρού, όπου καταλήγει το παραδοθέν τμήμα του δρόμου,  μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας Οδού, στην ανατολική είσοδο της Κομοτηνής.


 
Τα συνεργεία της εταιρίας «ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ», που είναι η ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου, προβλέπεται να κατασκευάσουν μεταξύ άλλων έναν ισόπεδο κόμβο στη συμβολή του Κάθετου Άξονα με την παλιά Εθνική οδό Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, στο ύψος της ανατολικής εισόδου, αλλά και έναν ανισόπεδο κόμβο στη συμβολή του αυτοκινητόδρομου με τον επαρχιακό δρόμο Καρυδιάς-Κάλχα.

Η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου θα εξυπηρετήσει την ανεμπόδιστη διαμπερή κυκλοφορία των οχημάτων, που κινούνται από την Κομοτηνή προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αντίστροφα, ενώ η κίνηση των οχημάτων επί του επαρχιακού δρόμου Καρυδιάς-Κάλχα θα εξυπηρετείται από την αερογέφυρα, που θα περνάει πάνω από τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.


 
Ο δεύτερος σχεδιασμός αποκτάει πλέον «σάρκα και οστά», αφού οι εργασίες για την υλοποίησή του ξεκίνησαν από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα αποφασίστηκε να γίνει προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο σημείο, όπου συναντώνται οι δύο οδικές αρτηρίες, προκειμένου να εκτελεστούν οι προβλεπόμενες εργασίες για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου.

Όσα οχήματα κινούνται από την διασταύρωση της Καρυδιάς με κατεύθυνση τον Κάλχα ή αντίστροφα, θα καλούνται στο εξής να εισέρχονται στην παράκαμψη, που έχει δημιουργηθεί-όχι μεγαλύτερη από ένα χιλιόμετρο- και ακολούθως θα συνεχίζουν την πορεία τους επί του πρωτεύοντος επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ήδη σε ικανή απόσταση από το σημείο της παράκαμψης έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες, που προειδοποιούν τους οδηγούς για την εκτροπή της κυκλοφορίας και συστήνουν τη μείωση ταχύτητας για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων.


 
Σύμφωνα με την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Ροδόπης, η τοποθέτηση των οικείων πινακίδων, καθώς επίσης ο τακτικός έλεγχος και η συντήρηση της προσωρινής σήμανσης, ανήκουν στη μέριμνα και στην ευθύνη της αναδόχου εταιρίας «ΕΡΓΟΜΠΕΤΙΟΝ ΑΒΕΤΕΘ». Να σημειωθεί πως στην επίμαχη απόφαση αναφέρεται πως οι διατάξεις της για την προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίας θα έχουν ισχύ μέχρι τις 6 Μαΐου του 2016.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.