Βαζει «πλατη» ο Δημος Κομοτηνης για τη λειτουργια του καμπινγκ Φαναριου

Υπεγράφη με την ΕΤΑΔ η τρίμηνης διάρκειας παραχώρησή του στον Δήμο Κομοτηνής που αναλαμβάνει την λειτουργία ώστε να μη χαθεί το φετινό καλοκαίρι

Στα χέρια του Δήμου Κομοτηνής πέρασε χθες, Τρίτη, 13 Ιουνίου η διαχείριση του κάμπινγκ Φαναρίου αποκλειστικά και μόνο για το φετινό καλοκαίρι. Ο Δήμος Κομοτηνής αναλαμβάνει να «μπαλώσει» το κενό που η ολιγωρία της ΕΤΑΔ δημιούργησε με αποτέλεσμα για πρώτη φορά σε όλα τα έτη λειτουργίας του να κινδυνεύει να κρατήσει τις πόρτες του κλειστές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την δομή ως δομή όσο και για την ευρύτερη τοπική κοινωνία του οικισμού.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά λίγες ημέρες πριν, από την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Κατασκηνωτών του κάμπινγκ Φαναρίου, παρά το γεγονός ότι η ΕΤΑΔ είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό για την παραχώρησή του για 20+10 χρόνια, από τον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος, η υπογραφή της σύμβασης δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα η λειτουργία του κάμπινγκ το φετινό καλοκαίρι να βρίσκεται στον αέρα.

Σε συνέχεια των διαμαρτυριών από πλευράς των κατασκηνωτών αλλά και το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής στις αρχές του Ιουνίου, η ΕΤΑΔ προέκρινε το σενάριο της λειτουργίας του κάμπινγκ υπό τον Δήμο Κομοτηνής, γεγονός που όπως ανακοίνωσε επισήμως χθες και ο Δήμαρχος Κομοτηνής σε ανακοίνωσή του, επιβεβαιώθηκε με την υπογραφή βραχυχρόνιας παραχώρησης χρήσης του Κάμπινγκ Φαναρίου στον Δήμο Κομοτηνής, για το χρονικό διάστημα από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι υπογραφές «έπεσαν» μεταξύ του Εντεταλμένου Συμβούλου και Εκτελούντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ ΑΕ, κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο και του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «μία απόφαση, που έρχεται ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και της καθ’ όλα γόνιμης συνεργασίας που είχαμε με τον κ. Μπαλωμένο».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «εισακούσαμε την φωνή αγωνίας και τους προβληματισμούς των κατασκηνωτών και μπορέσαμε να επιλύσουμε από κοινού- Δήμος και ΕΤΑΔ- το ζήτημα που ανέκυψε» για να ευχαριστήσει, ως δημοτική αρχή «τον κ. Μπαλωμένο, γιατί αφουγκράστηκε την αγωνία της Δημοτικής Αρχής και με ταχύτατες διαδικασίες διευθέτησε το θέμα».

«Ο Δήμος Κομοτηνής αυτό το καλοκαίρι αναλαμβάνει την απρόσκοπτη λειτουργία του Κάμπινγκ, που αποτελεί μια από τις σημαντικές παραμέτρους της τουριστικής κίνησης στο παραλιακό μας μέτωπο» κατέληξε ο ίδιος.

Από σήμερα οι εργασίες για την προετοιμασία του χώρου

Να σημειωθεί πως ήδη από σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου συνεργεία του Δήμου αναμένεται να βρεθούν στον χώρο ούτως ώστε να ξεκινήσουν εργασίες με στόχο το κάμπινγκ να ανοίξει επισήμως τις πόρτες του το συντομότερο δυνατόν.

Για το διάστημα των τριών αυτών μηνών ο Δήμος Κομοτηνής θα κληθεί να καταβάλει στην ΕΤΑΔ συνολικό μίσθωμα 15.000 ευρώ, ήτοι 5.000 ευρώ τον μήνα, ενώ έχει ζητηθεί και το ποσό των 5.000 ευρώ ως εγγύηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.