Βαθια συγκινηση και βουβος πονος στην κηδεια του Σταθη Τσιτλακιδη

Ο άτυχος σμηναγός κηδεύτηκε με τιμές αντιπτεράρχου στη γη της γενέτειράς του, στο ορεινό χωριό Γρανίτη στο Νευροκόπι Δράμας

Στη γη της γενέτειράς του, στο ορεινό χωριό Γρανίτη στο Νευροκόπι Δράμας, αναπαύεται από το μεσημέρι ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom F4, Στάθης Τσιτλακίδης, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία και συνόδευσαν τον άτυχο σμηναγό στην τελευταία του κατοικία, μαζί με τους οικείους του, τους συναδέλφους του και πλήθος κόσμου, που ανέβηκαν στο ορεινό χωριό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ήρωά τους.

Ο άτυχος σμηναγός κηδεύτηκε με τιμές αντιπτεράρχου, που απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά τη μεταφορά της σορού του σμηναγού στην εκκλησία, συγκινητική ήταν η παρουσία του φίλου και συναδέλφου του, ο οποίος προπορευόταν της πομπής, κρατούσε το ξίφος και το πηλήκιό του και ήταν ο άνθρωπος που θα τον πάντρευε τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τη σύντροφό του, η οποία προσήλθε συντετριμμένη στην τελετή.

Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τον άτυχο σμηναγό, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο μικρό ορεινό χωριό Γρανίτης, σε υψόμετρο 800 μέτρων, με μόλις 400 μόνιμους κατοίκους. Οι άνθρωποι αυτοί τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, όπου οι οικείοι του μοίραζαν λευκές μπομπονιέρες, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του και να ευχαριστήσουν όλους όσοι τους συμπαραστάθηκαν, με κάθε τρόπο, στο βαρύ πένθος τους.

Στην κηδεία παρέστησαν, επίσης, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, βουλευτές της Δράμας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.

Χρήστος Μέτιος: «Η Πατρίδα μας έχασε δύο άξια παλικάρια»

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, που επίσης παρέστη στην κηδεία, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Με αισθήματα οδύνης αποχαιρετήσαμε σήμερα στον Γρανίτη Δράμας τον σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη, τον κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ.

Μαζί με τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, η Πατρίδα μας έχασε δύο άξια παλικάρια.

Θα τους θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και θα τους τιμάμε όπως αρμόζει στους πραγματικούς ήρωες.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους τους.»

* Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.