Βατα αλλα πολλα τα θεματα της Βιολογιας

Η ανάλυση της Καθηγήτριας Βιολογίας του Φροντιστηρίου «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ» Ματίνας Μαλισιόβα

Μέτριας δυσκολίας, όχι ως προς την ποιότητα ή το «ύφος» τους αλλά κυρίως ως προς τον όγκο τους ήταν τα θέματα της Βιολογίας στα οποία εξετάστηκαν την Τετάρτη οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με την Καθηγήτρια Βιολογίας του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ» Ματίνα Μαλισιόβα.

Η κ. Μαλισιόβα μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» για τα θέματα που επιλέχθηκαν φέτος εντοπίζοντας τη μεγαλύτερη δυσκολία των υποψηφίων στη σωστή διαχείριση του χρόνου που είχαν στην διάθεσή τους. «Υπήρχαν θέματα τα οποία ήταν βατά και μπορούσε ένας μαθητής να πιάσει το 10-12, αν είχε κάνει μια σωστή προετοιμασία από τη θεωρία του βιβλίου, με συγκεκριμένες απαντήσεις» εξήγησε για να επισημάνει ωστόσο πως υπήρχαν ορισμένα ερωτήματα που αύξησαν τον βαθμό δυσκολίας.

«Ήταν ορισμένα υποερωτήματα στα οποία θα έπρεπε να είναι αρκετά προσεκτικός ένας μαθητής» τόνισε για να επισημάνει πως απαιτούνταν «μια ποιοτική προετοιμασία από πλευράς των μαθητών, αλλά και ψυχραιμία ώστε να αντλήσει κάθε πολύτιμη πληροφορία  μέσα από την εκφώνηση για να μπορέσει να φτάσει στη σωστή απάντηση».

Θα υπάρξουν άριστες βαθμολογίες

«Οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετώπιζαν ιδιαίτερο πρόβλημα από άποψη ποιότητας θεμάτων και ζητημάτων, αρκεί να τους έφτανε ο χρόνος» συνέχισε η κ. Μαλισιόβα, υπογραμμίζοντας πως τα θέματα κάλυπταν τον μεγαλύτερο όγκο της ύλης, συμπεριλαμβανομένου και του επιπλέον κεφαλαίου απ’ όπου αναμενόταν να υπάρξει ερώτημα. «Τα παιδιά το γνώριζαν και ήταν προετοιμασμένα» εξήγησε για να υπογραμμίσει πως τα θέματα δεν ήταν δυσκολότερα συγκριτικά με πέρυσι ήταν όμως περισσότερα στην έκτασή τους.

Για τον λόγο αυτόν άλλωστε οι μαθητές και οι μαθήτριες εξάντλησαν τον διαθέσιμο χρόνο, με την ίδια να εκφράζει την εκτίμηση ότι θα υπάρχουν φέτος άριστες βαθμολογίες «από εκείνους τους μαθητές που συνδύασαν  ποιοτική προετοιμασία, την ψυχραιμία τους κατά την απάντηση των ερωτήσεων και έκαναν σωστή διαχείριση του χρόνου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.