Βασεις στη νεα γενια βαζει η ιστορια του δικαιου

Ενηλικιώθηκε η Συνάντηση Ιστορικών του Δικαίου, που προσελκύει όλο και περισσότερους νέους νομικούς

Η 19η συνάντηση Ιστορικών του Δικαίου έλαβε χώρα το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Νομικής Κομοτηνής, με θέματα που αφορούσαν από την πολιτική και την ιθαγένεια στις αρχαίες δημοκρατίες και τις επιβιώσεις του βυζαντινού δικαίου στη Νορμανδική Ιταλία μέχρι τη βυζαντινή δίκη του 11ου αιώνα και τις παρατηρήσεις του Jeremy Bentham στο Σύνταγμα της Επιδαύρου του 1822.
 

«Κάθε χρόνο πάμε καλύτερα» σημείωσε η υπεύθυνη της διοργάνωσης της συνάντησης και κοσμήτορας της Νομικής Σχολής κ. Μαρία Γιούνη, τονίζοντας πως μαζί με τους «πιστούς» συναδέρφους που συμμετέχουν από την πρώτη ακόμη, η συνάντηση εμπλουτίζεται κάθε φορά με νέο δυναμικό, νέους επιστήμονες και φοιτητές. «Αυτό είναι το πιο ευχάριστο από όλα, ότι δηλαδή τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει όλο και περισσότερο να το παρακολουθούν φοιτητές μας, και μάλιστα πιο δυναμικά, κάνοντας ερωτήσεις και λαμβάνοντας το λόγο» σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά.
 
 
Το συνέδριο πλέον είναι σε πλήρη άνθηση, με το ενδιαφέρον για την ιστορία του δικαίου να μένει σταθερό όλα αυτά τα χρόνια. «Υπάρχουν παιδιά που κατανοούν ότι το να είσαι νομικός σημαίνει πως θα πρέπει να έχεις μια σφαιρική παιδεία και η ιστορία του δικαίου όπως και η φιλοσοφία του διακαίου συντελούν σε αυτό» παρατηρείσαι η κ. Γιούνη υπογραμμίζοντας πως γι’ αυτό και νεαροί νομικοί που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν και να εμπλουτίσουν τις προοπτικές και τους ορίζοντες τους, συμμετέχουν στη συνάντηση.
 
Η συνάντηση όπως κάθε χρόνο κάλυψε χρονικά την ιστορία του δικαίου από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, ξεκινώντας από θέματα που αφορούν το δίκαιο στην αρχαία Ελλάδα, και προχωρώντας σε θέματα που αφορούν το ρωμαϊκό, το βυζαντινό, το μεταβυζαντινό δίκαιο, φτάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
 
«Υπάρχει υλικό για όλα τα γούστα, όποιος ενδιαφέρεται για το δημόσιο ή το ιδιωτικό δίκαιο θα βρει κάτι που τον ενδιαφέρεται. Όποιος ενδιαφέρεται για την αρχαιότητα και το σήμερα θα βρει κάτι που τον ενδιαφέρει» διευκρίνισε η κ. Γιούνη κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.