Βανδαλισμοι ξανα στο Seatrac στην παραλια Ιουλια Φαναριου

Αποφασισμένο να κινηθεί νομικά το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης

Τ. Καρούντζος: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γινόμαστε θεατές βανδαλισμού του συστήματος seatrac στην παραλία Ιουλια»

Βανδαλισμούς στο seatrac που έχει τοποθετηθεί στο χώρο της Παραλίας Ιουλίας στο Φανάρι, εντόπισαν σήμερα Κυριακή τα μέλη του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης.

Το seatrac έχει υποστεί κατά καιρούς διάφορες ζημιές, και τη ζημιά αυτή τη φορά να γίνεται τόσο στο ίδιο το μηχάνημα, όσο και στα αποδυτήρια για τους ΑμεΑ.

Έτσι καταστράφηκε το ακροφύσιο που υπάρχει στο μηχάνημα για να κάνουν ντους όσοι βγαίνουν από τη θάλασσα, μιας και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανονικές εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα καταστράφηκε και ο μηχανισμός για να μένουν κλειστές οι πόρτες στα αποδυτήρια, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά πως είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ κ. Τρύφωνας Καρούντζος, σημείωσε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν ζημιές στο μηχάνημα και στο χώρο, και εξέφρασε την άποψη πως αυτές αναδεικνύουν έναν μισαναπηρισμό από την πλευρά αυτών που τις πραγματοποιούν.

Όπως ανέφερε, «Για τρίτη συνεχή χρονιά γινόμαστε τα άτομα με αναπηρία θεατές βανδαλισμού του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στη Θάλασσα (seatrack)στην παραλία Ιουλια στο Φανάρι Ροδόπης»

Ο ίδιος, κατόπιν τηλεφωνημάτων από ΑμεΑ  διαπίστωσα σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου  κλοπή  στο ντους του μηχανισμού και φθορά στα αποδυτήρια, που χρησιμοποιούνται από ΑμεΑ αλλά και κάποιες ευπαθείς ομάδες που ευεργετούνται εδώ και 4 συνεχόμενα χρόνια.

«Το Σωματειο ΑμεΑ ως ο μοναδικός κοινωνικός εταίρος στην περιοχή της Ροδόπης βάση του Ν 2430/96 Φεκ 156Α/10-7-96 και βάση του Ν4074/2012(ΦΕΚ 88 Α/11-04-2012  κύρωση συμβάσης ΟΗΕ που ψήφισε και η Ελλάδα, θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. Τέλος ο μισαναπηρισμός» τονίζει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.