Utopia A.D.: Στηριξη στις κινητοποιησεις των υγειονομικων

«Ενάντια Στον Βιο-τεχνολογικό Έλεγχο Και Το Υγειονομικό Απαρτχάιντ»

Τη στήριξη του στην κινητοποίηση των υγειονομικών του Νοσοκομείου Κομοτηνής που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εκφράζει η αναρχική συνέλευση Utopia A.D.

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου μέλη της συνέλευσης παραβρέθηκαν στο “Σισμανόγλειο” Νοσοκομείο Κομοτηνής για να στηρίξουν τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα και οι οποίοι θα μπουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας και ασφάλισης.

Όπως μεταφέρει σε ανακοίνωσή της η συνέλευση «κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας πλάι στις  αγωνιζόμενες του υγειονομικού προσωπικού, μοιράσαμε κείμενα και συζητήσαμε πάνω στο ζήτημα της κινητοποίησης. Γυναίκες που εργάζονται 20 και 30 χρόνια στο νοσοκομείο, ξαφνικά μένουν χωρίς δουλειά και ασφαλιστική κάλυψη σαν να δούλευαν όλα αυτά τα χρόνια “μαύρα”. Επίσης, οι κοπέλες της νοσηλευτικής που τάσσονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αν και τους μένουν λιγότερες από 30 ημέρες πρακτικής (η οποία καθυστέρησε 2 χρόνια λόγο covid-19) δεν θα πάρουν το πτυχίο τους εάν δεν εμβολιαστούν, μιλάμε για τον απόλυτο εκβιασμό αλλά και βασανισμό από τη στιγμή που με κάθε μέσω επιβάλετε η παρέμβαση στα σώματα χωρίς συγκατάθεση».

Παράλληλα η Utopia A.D. στρέφει τα βέλη της κριτικής της ενάντια του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνοντας πως «απαράδεκτος και χωρίς επιχειρήματα παρά μόνο με τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος δήλωσε στον Σκάι μεταξύ άλλων πως “Τελικά θα την πληρώσουν οι εμβολιασμένοι και οι ασθενείς” ρίχνοντας ευθύνες σε όσους αγωνίζονται αντί να τους στηρίζει και να απαιτεί από το κράτος ενίσχυση του συστήματος υγείας με προσωπικό, τεχνικά μέσα, εξοπλισμό, φάρμακα κτλ και μετά για εμβόλια για όσους το επιθυμούν.

Το να κατηγορεί κάποιος τις κινητοποιήσεις και την άρνηση τις επιβολής στα σώματα μας οποιαδήποτε παρέμβασης που διαφωνούμε είναι σα να λέει πως όσες κινητοποιήσεις γίνανε στο παρελθόν διεκδικώντας δικαιώματα δεν έπρεπε να είχανε γίνει, καθώς και ότι τα βασανιστήρια και οι παραβιαστηκές συμπεριφορές δικαιολογούνται στο όνομα του “κοινού καλού”. Ξαναλέμε, η καταπίεση του ατόμου στο όνομα του συνόλου είναι φασισμός».

Κλείνοντας η Utopia A.D. δεν παραλείπει να επισημάνει πως «… μιας που μιλάμε για φασίστες, την προηγούμενη ημέρα κάποιοι από εμάς πήγαμε σ τη συγκέντρωση που καλούσαν έξω από το νοσοκομείο σε στήριξη των υγειονομικών  κάποιοι “αυτοοργανωμένοι πολίτες”. Αυτό που είδαμε ήταν πως μεταξύ των πολιτών υπήρχαν γνωστοί φασίστες- παρακρατικοί, χριστιανοταλιμπάν και συνομωσιολόγοι από Κομοτηνή και Ξάνθη αλλά και ομιλητές από τη τοπική ακροδεξιά- ξενοφοβική τοπική παράταξη Σπάρτακος και από το δίκτυο ελληνισμού. Τελικά δεν ήταν και πολύ αυτοοργανωμένη κίνηση.

Έτσι για την ιστορία, από τα περίπου 80 άτομα από το “αυτοοργανωμένο” κάλεσμα δεν έδωσε το παρών ούτε 1 άτομο στην κινητοποίηση των υγειονομικών.  Επίσης τα τοπικά ΜΜΕ ήταν άφαντα αν και την προηγούμενοι ήταν εκεί με εκτενή ρεπορτάζ.

Ενάντια Στον Βιο-τεχνολογικό Έλεγχο Και Το Υγειονομικό Απαρτχάιντ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.