Τζιχαντ Χαληλ: «Γνωριμια, επαφη και συμπληρωση των ελλιπων γνωσεων το κερδος απο τα σεμιναρια»

«Αυτά τα σεμινάρια ξεκίνησαν με το νόμο του κράτους που βγήκε για τους ιεροδιδασκάλους και τα παρακολούθησαν πολλοί ΕΠΑΘίτες και ιεροδιδάσκαλοι που είναι στα τζαμιά, έγιναν δε υπό την αιγίδα των μουφτειών της Θράκης. Να σημειώσουμε ότι τα παρακολούθησαν πολλοί ιεροδιδάσκαλοι που έμειναν ευχαριστημένοι και αυτό επιβεβαιώνεται ακριβώς τώρα, το 2015, που οι υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί για τις νέες θέσεις των ιεροδιδασκάλων.

Για τη μουφτεία Κομοτηνής ο αριθμός των ιεροδιδασκάλων είναι 60, οι υποψήφιοι όμως είναι πάνω από 80. Αυτό σημαίνει πως θα γίνει μια επιλογή, η οποία ξεκίνησε αυτές τις μέρες.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται κοινά σεμινάρια ιεροδιδασκάλων και θεολόγων, και είναι και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες, γιατί, όπως είπε η κ. Ζιάκα, μπορούν να μάθουν οι Μουσουλμάνοι λίγο από την Ορθοδοξία με την οποία βρισκόμαστε και συνδεόμαστε όλοι μαζί εδώ στη Θράκη, αλλά και οι χριστιανοί, που μπορεί να ξέρουν ήδη κάτι για το Ισλάμ, αλλά μπορεί αυτό να είναι λανθασμένο. Εγώ έκανα μάθημα στις επιμορφώσεις και κατανόησα ότι τόσο οι ιεροδιδάσκαλοι όσο και οι θεολόγοι αποκτούν μεταξύ τους γνωριμία και επαφή και συμπληρώνουν τις ελλιπείς γνώσεις.
Να σημειώσω ότι αυξήθηκε ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν στα σχολικά μαθήματα, ενώ και οι γονείς είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι, διότι στο παρελθόν δεν υπήρχε το μάθημα και τα παιδιά τους έχαναν διδακτικές ώρες».

* Δρ. Μουσουλμανικής Θεολογίας 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.