Τσιπουρομαγειρεματα στην 4η Γιορτη Τσιπουρου

Σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ξάνθης δημιούργησαν με βάση το τσίπουρο μοναδικά πιάτα

Μια σειρά από πιάτα που έχουν ως συστατικό το τσίπουρο, ή προορίζονται ως μεζέδες για την συνοδεία του, παρασκεύασαν την Κυριακή, σε μια παράλληλη δράση με την τέταρτη γιορτή Τσίπουρου, σπουδαστές της ειδικότητας μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ξάνθης.

Οι σπουδαστές υπό την επίβλεψη του σεφ Θοδωρή Σώρου, ετοίμασαν διάφορους μεζέδες για να συνοδέψουν το τσίπουρο Ιάσμου, έχοντας τοπικά προϊόντα από φρέσκα ζυμαρικά, κρέατα, τυριά, γαρίδες, ψάρια, με ντομάτα από τοπικούς παραγωγούς.

Ανάμεσα στα πιάτα τους ήταν κριθαρώτο με γαρίδες, με το κριθαρώτο να έχουν σβήσει με τσίπουρο Ιάσμου και σαλάτα φακή με μαρινάτο γαύρο, που ήταν μαριναρισμένος με τσίπουρο Ιάσμου, πέρα από διάφορα μυρωδικά. Επίσης παρασκεύασαν μια γαριδομακαρονάδα με φρέσκες παπαρδέλες, ενώ είχαν ετοιμάσει πουρέ σελινόριζας, ντομάτα σαλάτα με φρέσκα βότανα κομμένη μπρινουάζ, φάβα, ντοματίνια κομφί σβησμένα με τσίπουρο Ιάσμου, μαριναρισμένο τζίντζερ τουρσί που ήταν τέλειο για να συνοδέψει τον παστό γαύρο για το τσίπουρο, σαλάτα από ταμπουλέ με ψητές γαρίδες, πουρές από πατάτα και από γλυκοπατάτα, παπαρδέλες με μελάνι σουπιάς, κρέμα από παντζάρι, τα οποία έστησαν με κεφτεδάκια, με γαρίδες μύδια, τοπικά τυριά, τα οποία ε΄χιαν στην διάθεση όσων βρέθηκαν στον χώρο την Κυριακή.

Όπως τόνισε η Διευθύντρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ360 Εμίν Γκιουλτζάν, βρέθηκαν στην γιορτή καλεσμένοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, μια πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό.

Άλλωστε, όπως τόνισε, η μαγειρική είναι μια από τις ειδικότητες τους που συμμετέχει σε πολλές δράσεις εξωστρέφειας, και μάλιστα θα βρίσκονται την επόμενη εβδομάδα στο TEDx που θα λάβει χώρα στην Κομοτηνή.

Οι μαθητές τους σπουδάζουν τέσσερα εξάμηνα με ένα εξάμηνο υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης. Σε κάθε τους δομή λειτουργεί το γραφείο σταδιοδρομίας, το οποίο αναλαμβάνει να βρει δομή για την πρακτική τους, ενώ ο τομέας έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, μιας και υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας για καλές δεξιότητες και σεφ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.