Τσικνοπεμπτη με περιορισμους αλλα και ενθουσιασμο

Για ακόμα μια φορά η Κομοτηνή το «τσίκνησε» δεόντως, αν και με λιγότερο κόσμο στους δρόμους

Με την τσίκνα από το λίπος που στάζει στα πυρωμένα κάρβουνα, να υψώνεται από δεκάδες ψησταριές σαν ικεσία, που στους Ομηρικούς χρόνους ευμένιζε τους Θεούς, στον ουρανό της Κομοτηνής, πέρασε και φέτος η Τσικνοπέμπτη, με το έθιμο να τηρείται σε πείσμα καιρού, υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Έτσι λοιπόν ενώ οι περιορισμοί της πανδημίας δεν επέτρεψαν τις πιο ενθουσιώδεις εκδηλώσεις που αποτελούσαν σήμα κατατεθέν των προηγούμενων ετών, και πάλι όμως πολλά καταστήματα έβγαλαν την ψησταριά στην είσοδο, για την ημέρα αυτή.

Το μεσημέρι αρκετά καταστήματα είχαν κόσμο, αν και στην πλειοψηφία καθήμενους, ενώ ξανακούστηκε, μετά από πολύ καιρό, η έντονη μουσική στην πλατεία, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Βέβαια πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να τσικνίσουν πιο «μαζεμένα», σε σπίτια και αυλές, όσο το επέτρεψε πανδημία και καιρός, τιμώντας όμως το έθιμο.

Όλοι όσοι συμμετείχαν, αλλά ακόμα και αυτοί που έμειναν «εκτός», ευχήθηκαν του χρόνου η Τσικνοπέμπτη να είναι πιο ελεύθερη, χωρίς πανδημίες αλλά και κρίσεις να περιορίζουν το καρναβαλικό και εορταστικό κλίμα που ταιριάζει σε αυτές τις μέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.