Τσικνοπεμπτη με παλμο στην Κομοτηνη

Ξεκίνησαν παραδοσιακά οι τριήμερες καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής που κορυφώνονται σήμερα με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση

Με μια παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη, και πολλά σουβλάκια, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του τριήμερου στο Δήμο Κομοτηνής, που κορυφώνονται σήμερα Σάββατο, με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του KomOn Party.

Από νωρίς το απόγευμα οι πολίτες της Κομοτηνής ξεκίνησαν να συρρέουν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, για να δοκιμάσουν τα σουβλάκια που προσέφερε η ΔΚΕΠΠΑΚ αλλά και να χορέψουν μέχρι αργά, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής των Λαλητάδων, οι παραδοσιακοί ρυθμοί των οποίων ξεσήκωσαν το κοινό της Κομοτηνής.  

Πολλοί ήταν δε οι σύλλογοι που έδωσαν το παρών στα τραπεζάκια που είχαν στηθεί στην πλατεία, και έδωσαν και αυτοί ζωντάνια στην βραδιά, με τον καιρό να αποτελεί σύμμαχο όσων άδραξαν την ευκαιρία να απολαύσουν την βραδιά.

Τα καταστήματα της πλατείας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συμμετείχαν και αυτά με τον τρόπο τους στη γιορτή, στήνοντας τα δικά τους πάρτι, ανταγωνιζόμενα σε ήχο και ένταση την κεντρική εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού ξανά το βράδυ της Παρασκευής για την καθιερωμένη σατιρική γιορτή του Συλλόγου Εβριτών, ενώ σήμερα Σάββατο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την καρναβαλική παρέλαση, στην οποία θα παρελάσουν 29 γκρουπ καρναβαλιστών, σχεδόν φτάνοντας τα 30 που είχαν παρελάσει το 2020, σε μια από τις τελευταίες εκδηλώσεις πριν από την πανδημία.

27 τα group της καρναβαλικής παρέλασης

Η κλήρωση για τη σειρά που θα παρελάσουν τα γκρουπ, στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση του Σαββάτου έλαβε χώρα την Παρασκευή, με επικεφαλή τον εκ των συνδιοργανωτών σύλλογο των TREL@CADEMY που ανοίγει πάντα την παρέλαση.

Πριν την παρέλαση, οι Los TubanEvros μαζί με τα Κρουστά Ιάσμου,  θα ξεσηκώσουν την πόλη προαναγγέλοντας το KOMon PARTY 2023.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Τσανάκλειο και μέσω των οδών Δημοκρίτου και Ορφέως θα καταλήξει στην Κεντρική πλατεία όπου θα γίνει το πιο μεγάλο party της πόλης.

Η σειρά της παρέλασης είναι η ακόλουθη:

1. TREL@CADEMY

2. ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΡΩΝ

3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

4. ΤΟ ΜΑΣΑΛΙ

5. AVAND  GARD

6. EXAGONO ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

7. ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ

8. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

9. ΛΑΓΑΚΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

10. ΜΕΛΕΤΗΤΗΡΙΟ 10

11. ΚΔΑΠ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

12. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΞΑΝΘΗΣ

13. ACTION CLUB

14. ΣΒΟΥΡΑ CAFÉ BAR

15. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

16. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ»

17. SCENARIO

18. SALOON BAR

19. BEL AIR

20. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»

21. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΡΑΝΟΒΟΥΝΙΟΥ

22. ERMOU STREET

23. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

24. ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

25. ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ «ΨΕΙΛΟΡΗΤΗΣ»

26. MAKEDONIAS STREET

27. VENIZELOU STREET

28. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

29. ΑΤΛΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.