Τριτη η «Κομοτηναια» barista, Παρασκευη Ανδρικοπουλου

Στον τηλεοπτικό διαγωνισμό για τον καλύτερο καφέ

Ένα «μεγάλο ταξίδι με πολλές γνωριμίες και γνώσεις», όπως αναγνώρισε η ίδια η Παρασκευή Ανδρικοπούλου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με την κατάληψη της τιμητικής τρίτης θέσης στον τηλεοπτικό διαγωνισμό Golden Barista. Η «εκπρόσωπος» της Κομοτηνής- καθότι απόφοιτος του τμήματος ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου και εργαζόμενη ως barista στο café-bar El Clasico- κατάφερε να πλασαριστεί μεταξύ των κορυφαίων του τηλεοπτικού διαγωνισμού, έχοντας γοητεύσει την απαιτητική κριτική επιτροπή, τόσο με τα αρώματα, όσο και με τις γεύσεις που αναδείκνυε στον καφέ της.

Έχασε… «στα σημεία» την είσοδό της στον μεγάλο τελικό

Μολονότι κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν από τον μεγάλο τελικό, η Παρασκευή με τον παρτενέρ της Νίκο, ως «λάτρη του καφέ», περιορίστηκε τελικά στην τρίτη θέση, χάνοντας… «στα σημεία» από τον Ανάργυρο Αραβανή. Για την ακρίβεια, ο τελευταίος, με το «γενναιόδωρο» 6άρι που απέσπασε στο τέλος από τον κριτή Δημήτρη Σκαρμούτσο, κατάφερε να συγκεντρώσει 24 βαθμούς στο γενικό σύνολο, ξεπερνώντας κατά έναν βαθμό τη σχετική επίδοση της Παρασκευής Ανδρικοπούλου.
 
Ο κύκλος του διαγωνισμού μόλις έκλεισε για τη νεαρή σπεσιαλίστα του καφέ, όμως αποχώρησε με ένα σπουδαίο έπαθλο, όχι μόνο το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, που μοιράστηκε με τον Νίκο, αλλά κυρίως την πολύτιμη εμπειρία και την αναγνωσιμότητα, που απέσπασε, εφόδια ικανά για να της ανοίξουν δρόμους για νέες επιτυχίες επάνω στο αγαπημένο της επάγγελμα.
 
Στον τελικό του διαγωνισμού, ο οποίος επρόκειτο να προβληθεί χθες το βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τη μάχη για το «τέλειο φλιτζάνι» θα έδιναν οι Ανάργυρος Αραβανής και Πέτρος Βαλανεζάντ. Το χρηματικό έπαθλο για τον μεγάλο νικητή του διαγωνισμού ανέρχεται σε 20.000 ευρώ, που θα τα μοιραστεί με τον «λάτρη του καφέ» με τον οποίο συνεργάζεται, ενώ το ποσό των 6.000 ευρώ αντιστοιχεί στο έπαθλο της δεύτερης θέσης. 

Ποια είναι η Παρασκευή Ανδρικοπούλου

Η Παρασκευή Ανδρικοπούλου, η οποία κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης, ασκεί το επάγγελμα του barista για αρκετά χρόνια και μέσα από την αγάπη της για το αντικείμενο προσπαθεί να βελτιώνεται καθημερινά στη δουλειά της. Ο καφές για εκείνη «είναι αγάπη, δημιουργία, έμπνευση, απόλαυση και μέλλον», όπως έχει τονίσει, ενώ την κακή κριτική την αντιμετωπίζει ως ευκαιρία να διορθώνει τα λάθη της και να γίνεται καλύτερη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.