Τριτη εβδομαδα κινητοποιησεων κατα των ιδιωτικων Πανεπιστημιων στην Κομοτηνη

Για ακόμα μια φορά φοιτητές και συλλογικότητες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της Κυβέρνησης

Στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής βρέθηκαν για τρίτη συνεχόμενη Πέμπτη φοιτητές και συλλογικότητες της Κομοτηνής, για να δείξουν την αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη ίδρυση μη κρατικών ιδρυμάτων που προωθεί η κυβέρνηση.

Και την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου λοιπόν οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία αντιδρώντας στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας που θα επιτρέψουν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Όπως θύμισαν, και άλλες φορές μεταρρυθμίσεις σαν και αυτή που προωθείται απέτυχε υπό το βάρος των κινητοποιήσεων, τονίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας εντός και εκτός του πανεπιστημίου, για ένα πραγματικά Δημόσιο Πανεπιστήμιο, με πτυχία με αξία για τους αποφοίτους του.

Άλλωστε πιστεύουν πως η ίδρυση των πανεπιστημίων αυτών ετοιμάζει το έδαφος για την περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα κρατικά πανεπιστήμια, αντί για την ενίσχυση των ΑΕΙ κόντρα στην εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Τόνισαν δε πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα εναντίον του νέου νομοσχεδίου, αποτρέποντας την παράκαμψη του άρθρου 16 που προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα η κυβέρνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.