Τρισαγιο για τους πεσοντες στο καθηκον αστυνομικους στην Κομοτηνη

Σταυρούλα Τζατζανά «Αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωές μας, οι οποίοι υπηρετώντας επάξια το καθήκον τους χωρίς δεύτερη σκέψη θυσίασαν απλόχερα το θείο δώρο της ζωής»

Τρισάγιο Υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των συναδέλφων τους  που προσέφεραν την ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος πραγματοποίησε, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Να θυμίσουμε πως με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, καθιερώθηκε και επίσημα το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε χρόνου, ως ημέρα Μνήμης Υπέρ των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών.

Μέλη της αστυνομικής οικογένειας, αλλά και εκπρόσωποι φορέων και σωμάτων ασφαλείας, παρέστησαν στην τελετή, της οποίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Απευθυνόμενη στους παριστάμενους, η πρόεδρος της Ένωσης κ. Σταυρούλα Τζατζανά, τους ευχαρίστησε για την τιμή που τους έκαναν να βρίσκονται κοντά τους σε μία θλιβερή για όλους τους, οικογενειακή στιγμή.

«Η παρουσία σας στο πλευρό μας, ειδικά αυτήν την ιερή στιγμή που αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωές μας, οι οποίοι υπηρετώντας επάξια το καθήκον τους στην διασφάλιση της ασφάλειας των συμπολιτών μας, χωρίς δεύτερη σκέψη θυσίασαν απλόχερα το θείο δώρο της ζωής- αφήνοντας απλήρωτο το κενό στις οικογένειές τους-, αποτελεί για εμάς ύψιστη αναγνώριση της θυσίας τους και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίζουμε με αυταπάρνηση το δύσκολο έργο μας» ανέφερε, τονίζοντας πως δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ, με την πληγή να παραμένει ανοιχτή και ο πόνος της απώλειας ανεξίτηλα χαραγμένος στις ψυχές τους.

Για αυτό και δίνουν όρκο τιμής στις οικογένειές τους ότι θα είναι παρόντες για αυτούς, ενώ ευελπιστούν ότι επιτέλους η Κυβέρνηση θα κάνει πράξη τις υποσχέσεις της, νομοθετώντας την αναγνώριση του επαγγέλματος τους ως Επικίνδυνο, δικαιώνοντας έτσι τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την ηρωικότητα των εκλιπόντων.

Από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 έως σήμερα, έχουν θρηνήσει 139 νεκρούς αστυνομικούς, κατάλογος που συνεχώς μεγαλώνει, γεγονός που δείχνει να αφήνει παγερά αδιάφορη την Πολιτεία, «αφού όσες Κυβερνήσεις κι αν πέρασαν μέχρι και σήμερα, καμία ως τώρα δεν ανταποκρίθηκε στην αυτονόητη υποχρέωσή της να αναγνωρίσει την Επικινδυνότητα του επαγγέλματος του Αστυνομικού, που καθημερινά δίνει κυριολεκτικά σκληρή μάχη κατά της εγκληματικότητας, υπηρετώντας πιστά και με κίνδυνο ζωής την ασφάλεια και προστασία των Ελλήνων πολιτών, καθώς και την Εθνική Ασφάλεια της χώρας μας» τόνισε η κ. Τζατζανά.

Μάλιστα, όπως έσπευσε να συμπληρώσει η ίδια, τα κόμματα εξουσίας, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση αναγνωρίζουν και δήθεν στηρίζουν το δίκαιο του αιτήματος, όμως μόλις αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της Χώρας, ξεχνούν τις υποσχέσεις τους και η συμπαράστασή τους περιορίζεται σε βαρύγδουπες δηλώσεις στήριξης στις οικογένειες και κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις κάμερες την ώρα του τραγικού συμβάντος, για να ακολουθήσει η λήθη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.