Τριψηφιο αριθμο για την εφαρμογη του αντικαπνιστικου νομου δημιουργει το υπ. Υγειας

Με μια κλήση πρόστιμο στους παραβάτες

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, στον οποίο θα μπορούν να γίνονται καταγγελίες για όσους δεν συμμορφώνονται με τον αντικαπνιστικό νόμο.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια μία κλήση στον συγκεκριμένο αριθμό θα είναι αρκετή ώστε να «τρώει» πρόστιμο ο καταστηματάρχης.
 
«Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», εξήγησε ο κ. Κικίλιας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
 

Θα συνδράμει η αστυνομία στην επιβολή του νόμου

 
Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα».
 
Όσο για το αν τελικά μετά τις αντιδράσεις θα συμβάλει και η αστυνομία στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε πως «χωρίς τη συνδρομή της αστυνομίας δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων».
 
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, τέλος, ότι την αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης, θα παρουσιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα τέλη του μήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.