Τριωρη καταληψη σημερα στο δημαρχειο Κομοτηνης

Συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και σε δημοτικά γκαράζ, θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι σύλλογοι δημοτικών υπαλλήλων, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι καταλήψεις θα διαρκέσουν από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και στο διάστημα αυτό οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από την εργασία τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε γενικές συνελεύσεις. Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους θα ανταποκριθούν και οι δημοτικοί υπάλληλοι της Κομοτηνής, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε τρίωρη συμβολική κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στην επικείμενη κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων στην καθαριότητα, σε ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού, καθώς επίσης στο νέο μισθολόγιο και στο σύστημα αξιολόγησης, που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η ΠΟΕ–ΟΤΑ θα συμμετάσχει και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει «για τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.