Τριημερο πενθος στις ενοπλες δυναμεις

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί με την συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

 «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης και συμπλήρωσε «H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον πιλότο

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ΓΕΑ θα συνεχιστεί και κατά τις βραδινές ώρες η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του αεροσκάφους Phantom F-4 που έπεσε στην περιοχή της Ανδραβίδας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Όπως κάνει γνωστό το ΓΕΑ, στην περιοχή επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma, 1 S-70 (τα Ε/Π θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του ΛΣ, τα οποία ερευνούν την θαλάσσια περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τον πιλότο του αεροσκάφους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.