Τριαντα γωνιες ανακυκλωσης θα τοποθετηθουν στην Κομοτηνη

Οι 20 θα τοποθετηθούν σε σχολεία της πόλης και των οικισμών, και άλλες δέκα θα χωρομετρούνται περιμετρικά στην πόλη

Συνολικά 30 σημεία ανακύκλωσης φιλοδοξεί να τοποθετήσει ο Δήμος Κομοτηνής τόσο σε σχολεία, όσο και σε χώρους περιμετρικά στην Κομοτηνή, με στόχο να ενισχύσει την ανακύκλωση στην περιοχή μας.

Για αυτό άλλωστε στο έργο το οποίο βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στον αέρα, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στο ποσό των 2.678.400 ευρώ, περιλαμβάνονται και διαφημιστική καμπάνια για την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

20 γωνίες ανακύκλωσης στα σχολεία

Από τις 30 αυτές γωνιές ανακύκλωσης, οι 20 θα είναι υπέργειες έξι ρευμάτων (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί κ.α.) αποτελούμενες από έξι ειδικά μεταλλικά συστήματα ανακύκλωσης με εσωτερικό πλαστικό κάδο χωρητικότητας 120 λίτρων.

Αυτοί θα τοποθετηθούν σε 20 σχολεία του Δήμου, κυρίως στην πόλη της Κομοτηνής αλλά και στους οικισμούς.

Συγκεκριμένα γωνίες ανακύκλωσης εντός της πόλης θα τοποθετηθούν στο 3ο Ενιαίο Λύκειο, το 2ο Ενιαίο Λύκειο, το 1o Ενιαίο Λύκειο-2ο ΕΠΑΛ, το 1ο Γυμνάσιο & Νυχτερινό Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο, το 4ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο, το 1ο ΕΠΑΛ & Εσπερινό ΕΠΑΛ, το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο, το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό, το 2ο Δημοτικό, το 3ο Δημοτικό, το 5ο Δημοτικό, το 6ο Δημοτικό, το 10ο Δημοτικό και το 11ο Δημοτικό.

Εκτός Κομοτηνής θα τοποθετηθούν γωνίες ανακύκλωσης στο Γυμνάσιο Ν. Καλλίστης, το Δημοτικό Αιγείρου και το Δημοτικό Ν. Σιδηροχωρίου.

Γωνίες ανακύκλωσης στα άκρα της Κομοτηνής

Όσο για τα 10 σημεία εκτός σχολείων, αφορά υπόγειες γωνίες ανακύκλωσης έξι ρευμάτων αποτελούμενα από ένα σύστημα των δύο ρευμάτων με συμπίεση 1/10 χωρητικότητας 20.000 λίτρων, ένα σύστημα των δύο ρευμάτων συνολικής χωρητικότητας 5.000 λίτρων (των 2 κάδων Χ 2.500 λίτρων) και ένα σύστημα επίσης των δύο ρευμάτων συνολικής χωρητικότητας 720 λίτρων (των 2 κάδων Χ 360 λίτρων)

Αυτοί θα τοποθετηθούν στην περιοχή της Ολυμπιάδας στο πάρκινγκ πίσω από το Πανθρακικό Στάδιο, στην οδό Ξάνθης κοντά στο Κέντρο Δήμητρα, στον Σταθμό δίπλα στο παλιό στρατόπεδο, στην Κοσμίου στον παλιό τριγωνικό κόμβο, στην Σισμάνογλου μπροστά από τη ΔΕΗ, στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς κοντά στα ανοιχτά γήπεδα, στο δρόμο για την Πανεπιστημιούπολη δίπλα στα ΚΕΠΠΥΕΛ πριν το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ, στη Μαραθώνος στη διασταύρωση για την νέα Μοσυνούπολη, στις Εργατικές κατοικίες στον υποσταθμό της ΔΕΗ και στις εργατικές κατοικίες στον οικισμό του Κικιδίου.

Οι χώροι αυτοί θα διαμορφωθούν κατάλληλα για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε αυτούς, και στους διάφορους κάδους, με πρόβλεψη ακόμα και για ράμπες ΑμεΑ, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Πέρα από τις γωνίες ανακύκλωσης, θα γίνει και προμήθεια κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, που θα χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.