Τρια τμηματα του διευρυμενου Ολοημερου θα λειτουργησουν στη Ροδοπη

Ένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και δύο στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Κατερίνα Σαραφίδου: «Είμαστε ικανοποιημένοι, ωστόσο έχουμε ακόμα δρόμο για να κερδίσουμε το στοίχημα»

Τρία τμήματα θα λειτουργήσουν την φετινή σχολική χρονιά 2022-2023 στην Ροδόπη στο πλαίσιο του θεσμού του Διευρυμένου Ολοήμερου Σχολείου.

Το νέο διευρυμένο Ολοήμερο εφαρμόζεται το τρέχον σχολικό έτος πιλοτικά σε σχεδόν 5.000 τμήματα που λειτουργούν ως ολοήμερα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη καθώς και στην ελληνική περιφέρεια, με την επιλογή των σχολικών μονάδων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, να γίνεται με κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό των σχολείων και ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Η περίοδος των εγγραφών ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας δηλαδή των σχολείων σε όλη την χώρα, ενώ σύμφωνα με την Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης κ. Κατερίνα Σαραφίδου, στη Ροδόπη αναμένεται να δημιουργηθούν τρία τμήματα, σε δύο σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, με ένα και δύο τμήματα αντίστοιχα.

Ένας θεσμός που έχει να προσφέρει πολλά

Η ίδια δήλωσε ευχαριστημένη από την φετινή ανταπόκριση των γονέων και κηδεμόνων στο κάλεσμα για τη συμμετοχή στο αναβαθμισμένο ολοήμερο πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «έχουμε ακόμα δρόμο για να κερδίσουμε το στοίχημα, για να πείσουμε τους γονείς ότι είναι ένας νέος θεσμός που πολλά έχει να προσφέρει και κοινωνικά και αντισταθμιστικά στα παιδιά και προπαντός σε επίπεδο δημιουργίας, έκφρασης, εκτόνωσης, μέσα σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο».

Σε κάθε τμήμα, σύμφωνα και με το ΦΕΚ που εκδόθηκε, θα συμμετάσχουν τουλάχιστον δέκα παιδιά, με στόχο να επιτυγχάνονται τα βασικά προαναφερθέντα ζητούμενα και όχι να αποτελεί ένα τόπο «φύλαξης» των παιδιών, με την κ. Σαραφίδου να εξηγεί πως «βασικός μας στόχος είναι να λειτουργήσουν τα τμήματα αυτά όσο το δυνατόν καλύτερα για να είναι ευχαριστημένα τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς».

Η ίδια θέλησε να επισημάνει πως μόνο για την φετινή πιλοτική χρονιά, έχουν δημιουργηθεί τρεις ζώνες αποχώρησης, η πρώτη στις 14:50, η δεύτερη στις 15:55 και η τρίτη στις 17:30, ενώ από του χρόνου η πρώτη θα καταργηθεί.

Κλείνοντας ερωτηθείσα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ροδόπης εξήγησε πως «προς το παρόν όλα βαίνουν καλώς, ωστόσο υπάρχει πάντα και το καλύτερο». « Όλοι πασχίζουμε για το καλύτερο, τόσο οι διοικητικοί μας υπάλληλοι όσο και το διδακτικό μας προσωπικό είναι συντονισμένο και ευθυγραμμισμένο προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε τονίζοντας πως αναμένονται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και νέους αναπληρωτές, για να καταλήξει λέγοντας πως «συντονιζόμαστε όλοι, δουλεύουμε και εργαζόμαστε για να πετύχουμε το καλύτερο».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.