Τρεις σχολικες καθαριστριες επιπλεον απο το Δημο Κομοτηνης με ιδιους πορους

Θα προστεθούν στις 67 που θα προσληφθούν για το επόμενο σχολικό έτος

Συνολικά 70 καθαρίστριες για τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς του, την ερχόμενη σχολική χρονιά θα προσλάβει ο Δήμος Κομοτηνής. Πέρα των 67 που καλύπτουν τις ώρες που δόθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο, θα προσθέσει άλλες τρεις τη μισθοδοσία των οποίων θα καλύψει ο δήμος με δικά του έξοδα.

Ο μέγιστος αριθμός των ωρών ημερήσιας απασχόλησης του προσλαμβανόμενου προσωπικού καθώς και ο μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων ατόμων ανά Δήμο για το διδακτικό έτος 2023-2024, καθορίστηκε με ΚΥΑ, με την οποία το μέγιστο όριο ωρών ημερήσιας απασχόλησης που θέτει η ΠΥΣ για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής είναι 357 ενώ ο μέγιστος αριθμός προσλαμβανομένων ατόμων είναι 119 (οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό με μίνιμουμ τρίωρη απασχόληση), με την  δαπάνη να καλύπτεται από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε περίπτωση που, τηρουμένου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανόμενων ατόμων, επιλεγεί από ορισμένους Δήμους η αύξηση των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους πέραν του καθοριζόμενου μέγιστου αριθμού ανθρωποωρών ημερήσιας απασχόλησης, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους των Δήμων.

Για αυτό και ο Δήμος Κομοτηνής αποφάσισε, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, θέλοντας να αποσοβήσει κάθε κίνδυνο να μείνουν τα σχολεία με ανεπαρκή καθαριότητα, να προσθέσει τρεις καθαρίστριες τις οποίες θα μισθοδοτήσει από ίδιους πόρους.

Για αυτό και πρόσφατα εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα, την πρόσληψη 22 ατόμων με μέγιστο αριθμό ημερήσιας απασχόλησης τις 6 ώρες, και 45 ατόμων με μέγιστο αριθμό ημερήσιας απασχόλησης τις 5 ώρες, που θα καλύψουν τις 357 εργατοώρες που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο.

Επιπλέον θα προσληφθούν 3 άτομα με μέγιστο αριθμό ημερήσιας απασχόλησης τις 5 ώρες, η μισθοδοσία των οποίων θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Κομοτηνής.

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ, με τις αιτήσεις να ανοίγουν το διάστημα του Δεκαπενταύγουστου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.