Τρεις Ιρακινους προωθουσαν στη χωρα δυο διακινητες

Επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστές άδειες διαμονής

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 24ο χλμ της Εθνικής Οδού Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο άτομα, ένας 29χρονος υπήκοος Βελγίου και ένας 28χρονος υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις υπηκόους Ιράκ.
 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τρία άτομα.
 
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο 28χρονος και δύο μετανάστες κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς τρεις πλαστές άδειες διαμονής, των αρχών του Βελγίου, οι οποίες και κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
 
Κατασχέθηκαν επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
 
Στα «χέρια» της αστυνομίας ο 30χρονος που έκλεψε χρυσαφικά και 1.000 ευρώ από σπίτι στη Δράμα πριν 6 μέρες
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή από οικία, που διαπράχθηκε, στις 25 Ιουνίου το βράδυ, στην πόλη της Δράμας. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
 
Ειδικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο δράστης, το βράδυ της 25-6-2015, εισήλθε σε οικία της Δράμας και αφαίρεσε χρυσαφικά, συνολικής αξίας 1.000 περίπου ευρώ.
 
Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

Συνελήφθη 50χρονος στην Ξάνθη για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 154 φαρμακευτικά δισκία
 
Συνελήφθη την Τρίτη το απόγευμα, σε Επαρχιακή Οδό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 50χρονος κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στην κατοχή του 154 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX, NOTORIUM και VULBEGAL, τα οποία και κατασχέθηκαν.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης. 

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού μετέφερε με το αυτοκίνητο του 46χρονος στην Ξάνθη

Συνελήφθη την Τετάρτη τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 46χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο δράστης, εντόπισαν να μεταφέρει με σκοπό την πώληση, 700 πακέτα τσιγάρων και 30 νάιλον συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
 
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Θανατηφόρο τροχαίο στον Έβρο

Αυτοκίνητο διακινητή που μετέφερε 12 μετανάστες εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χωράφι
 
Νεκρός ένας Ιρακινός μετανάστης, αναζητείται ακόμη ο διακινητής

Την 29-6-2015 το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Δαδιάς – Σουφλίου Έβρου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο και στο οποίο επέβαιναν ακόμη δώδεκα άτομα, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο χωράφι.
 
Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ένας από τους επιβαίνοντες, ενήλικας άνδρας, υπήκοος Ιράκ. Οι υπόλοιποι επτά ενήλικες και τέσσερις ανήλικοι, υπήκοοι Συρίας και Ιράκ, που επέβαιναν στο όχημα, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου οκτώ από αυτούς εξήλθαν την 30-6-2015, ενώ οι άλλοι τρεις ενήλικες άνδρες παρέμειναν για περαιτέρω νοσηλεία.
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του οδηγού, που εγκατέλειψε το όχημα μετά το ατύχημα, με το οποίο όπως προέκυψε, προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τους δώδεκα άτομα.

Έκλεβε παγκάρια εκκλησιών 38χρονος στον Έβρο

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 3 διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς, που διαπράχθηκαν από 14 έως και 29-6-2015, στην Αλεξανδρούπολης και σε χωριά του Έβρου.
 
Συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε, το μεσημέρι της Δευτέρας, εισήλθε στον Ιερό Ναό, που βρίσκεται στο εσωτερικό χώρου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και αφού διέρρηξε το παγκάρι, αφαίρεσε από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό που περιείχε.
 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι ο 38χρονος, από 14 έως 27-6-2015, διέρρηξε άλλα δύο παγκάρια Ιερών Ναών, σε χωριά του Έβρου, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά.
 
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 822 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και κλοπές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.