Τρεις εκδηλωσεις απο την Επιτροπη Ειρηνης Ν. Ροδοπης

Την Τετάρτη 24 Μαΐου, την Κυριακή 28 Μαΐου και την Πέμπτη 1 Ιουνίου

Τρεις εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει το διάστημα από την Τετάρτη 24 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 1 Ιουνίου η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, τον Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ και το Παράρτημα Ροδόπης ΠΕΑΕΑ-Σ.Ε.
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για την εκδήλωση – συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 20.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής, την πορεία ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου που θα ξεκινήσει στις 10.30 από το στρατόπεδο Παράσχου και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία και την έκθεση φωτογραφικού υλικού με γενικό τίτλο «Όχι στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά» που θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία την Πέμπτη 1 Ιουνίου από τις 18.00 μέχρι και τις 22.00. 

Απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις οι σύλλογοι αναφέρουν σε σχετικό τους μήνυμα: 

«Φίλοι της ειρήνης,
 
Η καπιταλιστική κρίση γεννά φτώχεια, ανεργία και πόλεμο. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εντείνονται, κλιμακώνεται το κυνήγι των εξοπλισμών, πολλαπλασιάζονται οι περιφερειακές εστίες πολεμικών αναμετρήσεων. Οι ευθύνες όλων των ευρωΝΑΤΟϊκών μονοπωλίων και κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Η αντιπαράθεσή τους με τα μονοπώλια της Ρωσίας προκαλεί συγκρούσεις, δυστυχία και θάνατο. Το δράμα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται και βαθαίνει. 
 
Η Ελλάδα, δεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και συμμαχιών, συμμετέχει στους ανταγωνισμούς, για να διεκδικήσουν οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι μεγαλύτερο μερίδιο από την καταλήστευση των λαών. Η κυβέρνηση δίνει «γην και ύδωρ» στους ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους για να εξοντώνουν τους λαούς. Μόνη απάντηση και αντίσταση στον ιμπεριαλιστικό  πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας μπορεί να δώσει ο λαός.
 
Γι’ αυτό σας καλούμε να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε  από 24/5/17 μέχρι και 1/6/2017:
 
1.Στην εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 ώρα 8μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κομοτηνής ( Πολύκεντρο Κομοτηνής) με θέμα :«Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και οι κίνδυνοι για τους λαούς της περιοχής μας. Η θέση της Ελλάδας.» Θα μιλήσει ο Νίκος Ζώκας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν με αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα τα παιδιά που πήραν μέρος στις «πρωτοβουλίες δράσης»  που οργάνωσε η  Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με  φορείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Στην πορεία ειρήνης την Κυριακή  28 Μαΐου 2017, στην Κομοτηνή, που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ από το στρατόπεδο Παράσχου και θα καταλήξει στην κεντρική  πλατεία Κομοτηνής όπου θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι φορέων και θα ακουστούν ποιήματα για την ειρήνη.
3. Έκθεση φωτογραφικού υλικού με γενικό τίτλο «Όχι στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά» την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τις 6 μ.μ μέχρι τις 10μ.μ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.