Τρεις ειδικοι ανελυσαν τον «χαρτη» του νομικου επαγγελματος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της ΑΝΟΚ

Η Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής διοργάνωσε με επιτυχία την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής εκδήλωση με θέμα «Ο κώδικας δικηγόρων: Ο χάρτης του νομικού επαγγέλματος», μία εκδήλωση η οποία κρίθηκε άκρως απαραίτητη και επίκαιρη εξαιτίας των σύγχρονων προκλήσεων του επαγγέλματος.
 
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκειά της, ο κώδικας δικηγόρων ως χάρτης του νομικού επαγγέλματος αποτελεί την «πυξίδα» της δικηγορικής πρακτικής. Το σύνολο των διατάξεων που εμπεριέχει, αφορά την αρχιτεκτονική του δικηγορικού λειτουργήματος, ενώ αγγίζει παράλληλα τις βασικότερες πτυχές της επαγγελματικής ζωής κάθε νέου δικηγόρου και ασκούμενου.
 

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Μπαμπινιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο κ. Άγγελος Νεστορίδης, μέλος ΔΣ ΔΣΡ και ο κ. Κωνσταντίνος Καρέτσος, Δικηγόρος Αθηνών, LL.M, ΜΔΕ, και πρώην Πρόεδρος ΕΑΝΔΑ, οι οποίοι προσέγγισαν το ζήτημα από διαφορετικές σκοπιές.
 
Ο κ. Μπαμπινιώτης εστίασε στην αστική ευθύνη που φέρει ο δικηγόρος έναντι του εντολέα του, καθώς και για τα εφόδια που θα χρειαστούν οι φοιτητές ως ασκούμενοι και μετέπειτα ως νέοι δικηγόροι. Ο κ. Καρέτσος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αλλαγής του παρόντος κώδικα με μία σειρά μεταρρυθμίσεων, που στόχο έχουν να αναδιαμορφώσουν τον χαρακτήρα της άσκησης, ενώ τέλος ο κ. Νεστορίδης μέσα από μία βιωματική προσέγγιση ανέλυσε τα άρθρα του κώδικα περί Δικηγόρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.