Τραπεζακια εξω στην Κομοτηνη

Από την πρώτη μέρα τίμησαν οι Κομοτηναίοι την επαναλειτουργία των καφέ και της εστίασης

Επαναλειτουργούν από σήμερα εστίαση και καφε-μπαρ σε όλη τη χώρα, και από αυτή την επανεκκίνηση δεν θα μπορούσε να λείψει η Κομοτηνή.

Όσα λοιπόν καταστήματα είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, το έκαναν, με τα τραπεζάκια σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως στην πλατεία να φτάνουν σχεδόν μέχρι το κέντρο της.

Πολλοί συμπολίτες μας όμως κατευθύνθηκαν και στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, και στη Βενιζέλου, και σε άλλα σημεία, για να πιούν τον πρώτο καφέ της χρονιάς «έξω», ενώ στη συνέχεια αναμενόταν αν υπάρχει και κίνηση σε ταβέρνες και εστιατόρια κυρίως περιφερειακά, ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν οι βραδινοί θαμώνες, όχι απαραίτητα διαφορετικοί από τους πρωϊνούς, που θα μείνουν για το πρώτο ποτό «έξω» της χρονιάς, μέχρι τουλάχιστον τις 22:45 το βράδυ, όταν θα πρέπει να αρχίσουν να κλείνουν τα καταστήματα.

Αβεβαιότητα με τα τέστ

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ και οι καταστηματάρχες είναι ενθουσιασμένοι γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να λειτουργήσουν ξανά, υπάρχουν και σκιές στο άνοιγμα, με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο θέμα των self test, που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι εργαζόμενοι.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν «άνοιξαν» τα ΑΜΚΑ όσως προσλήφθηκαν τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα από τη μία να μην μπορούν να προμηθευτούν τα self test, και από την άλλη, σε όποια καταστήματα αγόρασαν τα ίδια προβλέποντας το πρόβλημα, δεν μπορούν να δηλώσουν το αρνητικό τέστ στην πλατφόρμα.

Παρόλα αυτά περιμένουν τις πρώτες ημέρες να υπάρξει μια ανοχή, μέχρι την Τετάρτη που περιμένουν πως θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, και θα μπορούν και οι εργαζόμενοι να προμηθευτούν τα δωρεάν τέστ από τα φαρμακεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.