Τους συνελαβε η αστυνομια πριν παραλαβουν το «φορτιο» τους

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, (ύψος οικισμού Ταύρης), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 45, 37 (άνδρες) και 37 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.
 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι όπως προέκυψε από τις έρευνες, επιβαίνοντες σε δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ.), με βουλγάρικες πινακίδες, μετέβησαν στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.
 
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 37χρονου δράστη περιλαμβάνει επίσης παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 17 εκατοστών.
 
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα 2 οχήματα και το μαχαίρι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Με πλαστό πιστοποιητικό προσπάθησε να μπει στη χώρα 35χρονος Γεωργιανός

Συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 35χρονος, υπήκοος Γεωργίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι, όπως προέκυψε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, μια πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας, η οποία και κατασχέθηκε.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

6 διακινητές συνέλαβε η αστυνομία στον Έβρο

Μετέφεραν παράνομα στη χώρα συνολικά 21 άτομα

Συνελήφθησαν το Σάββατο, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις διακινητές, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 31 ετών, ένας 26χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 44χρονη υπήκοος Τουρκίας, καθώς και δύο Έλληνες, ηλικίας 50 και 35 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 21 άτομα. Δέκα από τους διακινούμενούς ήταν υπήκοοι Ιράκ και έντεκα υπήκοοι Συρίας.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, πλησίον του οικισμού Απαλού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 26 και 44 ετών, διότι, όπως προέκυψε, ο 26χρονος αρχικά καθοδήγησε πεζός, προωθώντας στο εσωτερικό της χώρας, δέκα μετανάστες και στη συνέχεια επιβιβάστηκε μαζί τους στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 44χρονης, που οδηγούσε άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Μάνδρας), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 50, 31 και 39 ετών, διότι εντόπισαν τον 50χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα έξι μετανάστες και τους άλλους δύο δράστες, να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
 
Στην τρίτη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου, σε θαμνώδη περιοχή της Δαδιάς, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε πέντε μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
 
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 35χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα με πλαστά έγγραφα και πινακίδες κυκλοφορίας. Επισημαίνεται ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ ο 35χρονος για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 
Κατασχέθηκαν συνολικά :
• 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
• 3 πλαστά έγγραφα
• 1 ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας
• το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ
• 9 κινητά τηλέφωνα
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.