Τους μικρους συγγραφεις του βραβευσε το Φροντιστηριο 2001 Οροσημο

Διακρίθηκαν οι τρεις μαθητές, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία

Τους μικρούς συγγραφείς του, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό διηγήματος «Μία εικόνα…1000 λέξεις!» βράβευσε το Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Serendipity- Master Class Ν. Λυγερός».

Στους τρεις μαθητές, που το διήγημά τους συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, δόθηκε ένα μεταλλικό κλαδί ελιάς ως βραβείο αριστείας.

Το διήγημα με τίτλο «Τα παιδιά «ήρωες»» της μαθήτριας της Α’ Γυμνασίου Μαρίας Κουκουδέτσου συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Στην νικήτρια του διαγωνισμού απονεμήθηκαν συλλογή παιχνιδιών ευφυϊας, ένα λογοτεχνικό βιβλίο και ένα mini ραδιόφωνο.

Η επιβράβευση σηματοδοτεί την αναγνώριση της προσπάθειας των μαθητών και της αξίας του διηγήματος τους. Συγχρόνως, αποτελεί το εφαλτήριο για περαιτέρω ενασχόληση με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή.

Λίγα λόγια από τις διοργανώτριες του διαγωνισμού

«Μέσω αυτής της διδακτικής πρωτοβουλίας αποσκοπούμε στην καλλιέργεια του λόγου και συγχρόνως της σκέψης των μικρών μας μαθητών, αφού γλώσσα και σκέψη είναι αλληλένδετα. Οι μαθητές τίθενται στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και εμπνέονται από εικόνες με ανθρωπιστικό περιεχόμενο για να συνθέσουν το διήγημά τους, πλουτίζοντας έτσι τον ηθικό και συναισθηματικό τους κόσμο. Εμπνέονται, σκέφτονται, εκφράζονται και εξοικειώνονται με τη λογοτεχνία ως τέχνη που ενισχύει την ενσυναίσθηση, την κριτική σκέψη και τη μνήμη. Μάλιστα, θεωρούμε αναγκαίο- σε μια εποχή που ο γραπτός λόγος παραγκωνίζεται από την κυριαρχία της εικόνας- να αποκαταστήσουμε τη σχέση των μαθητών με το βιβλίο και τη λογοτεχνία» αναφέρει η κ. Μαρία Λιπορδέζη Φιλόλογος- Γλωσσολόγος, ιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου 2001 Ορόσημο.

«Η τέχνη του λόγου αποτελεί εργαλείο που μπορεί να σμιλέψει τον νου και την καρδιά του παιδιού. Οι μαθητές μέσω των διηγημάτων τους είχαν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν στο χαρτί όσα σκέφτονται, νιώθουν και φαντάζονται, με απόλυτη ελευθερία και χωρίς το άγχος του «λάθους». Οι μικροί μας συγγραφείς κατάφεραν μέσα από τον μαγικό κόσμο της γραφής να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να προωθήσουν τη δημιουργικότητά τους!», το μήνυμα της κ. Ελένης Δρακάκη, φιλόλογου, μέλους της ομάδας 2001 Ορόσημο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.