Τους φακελους για τα σιδηροδρομικα δυστυχηματα των τελευταιων 15 ετων ζητει απο τον ΟΣΕ ο Ντογιακος

Ήδη ελέγχεται το πολύνεκρο δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης

Τους φακέλους που αφορούν όλα τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια σε όλο το δίκτυο ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, από τον σημερινό διοικητή του ΟΣΕ.

Στην έγγραφη εντολή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, πού έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή των φακέλων ζητήθηκε από τον κ. Ντογιάκο, προκειμένου να ελεγχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές ή μήπως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν, υπήρχαν και άλλοι, στους οποίους οι έρευνες δεν στράφηκαν και οι σχετικές δικογραφίες οφείλουν τώρα να επαναξιολογηθούν.

Ηδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά τον φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς που συνέβη το 2017 στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.