Τους εταιρους του απο Ιταλια και Ουγγαρια φιλοξενησε το 11ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Συμμετέχουν από κοινού σε πρόγραμμα Erasmus+ και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Let’s STEM together” η σχολική κοινότητα του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής υποδέχτηκε στην πόλη μας και στο σχολείο τους εταίρους από το Fano της Ιταλίας και το Rackeve της Ουγγαρίας από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου 2022. Οι φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν δειγματικές διδασκαλίες από τμήματα της Ε’ Δημοτικού πάνω στην εφαρμογή της ρομποτικής και του προγραμματισμού στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή του σχολείου σε διαγωνισμούς ρομποτικής και διαδραστικά συμμετείχαν και αυτοί σε ρομποτικές κατασκευές. Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και παρακολούθησαν την αναπαράσταση παραδοσιακών εθίμων της Καθαράς Δευτέρας. 

Επίσης, γνώρισαν από κοντά τη Δρ. Σοφία Κυριαζοπούλου, την οποία η ομάδα του σχολείου επέλεξε ως Γυναίκα της Επιστήμης, πάνω στη δράση και ζωή της οποίας θα βασίσει τη συγγραφή του e-book που θα προκύψει στο τέλος του προγράμματος. Η Δρ. Κυριαζοπούλου παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία από τη δουλειά και την επιστήμη της στους εταίρους, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την προσωπικότητα και το έργο της. 

«Για άλλη μια φορά οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο διδασκόντων και τη διεύθυνση του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, στους συνεπείς και εργατικούς μαθητές μας και τους γονείς τους που πάντα είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί μας. Ευχαριστούμε, τέλος, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμαρχο Ιωάννη Γκαράνη, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στράτο Τσακιρίδη, όπως και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τον Διευθυντή Κωνσταντινίδη Μαρίνο για τη στήριξή τους στην όλη μας αυτή προσπάθεια» αναφέρει το σχολείο σε μήνυμά του. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.