Τους διακριθεντες μαθητες του 1ου Γενικου Λυκειου Κομοτηνης συναντησε και βραβευσε ο Δικηγορικος Συλλογος Ροδοπης

Συμμετείχαν σε διαγωνισμό σύνταξης δοκιμίου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων

Οι διακριθέντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής: Βαϊτσούδη Παρασκευή -Ειρήνη, Λουκίδου Νικολέτα,  Λουκίδου Ισιδώρα, Τζεμίντιμπης Γεώργιος και Κουκουρίδου Δανάη, έκαναν το καλύτερο ποδαρικό στο Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, στο πλαίσιο επιτυχούς ολοκλήρωσης της δράσης του τελευταίου, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων. Υπενθυμίζεται ότι στις 25.10.2022, ημέρα που τιμάται ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης συνομίλησαν και ενημέρωσαν τους μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, για το ρόλο του δικηγόρου, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακολούθως, ζητήθηκε από τους μαθητές να συμμετέχουν, προαιρετικά, σε διαγωνισμό με αντικείμενο τη σύνταξη δοκιμίου και θέμα: «Η επίδραση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης στις ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες».

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν ευρύτατη και κατόπιν αξιολόγησης των δοκιμίων από την εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και της εκπαιδευτικής μονάδας, οι διακριθέντες μαθητές προσήλθαν με τους κηδεμόνες τους, στις 04.01.2022, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, προκειμένου να βραβευθούν συμβολικά αλλά ουσιαστικά, από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., με δωροεπιταγές από τοπικό κατάστημα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης ΑΜΑΘ, Μαίρη Κοσμίδου και η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, Ματούλα Καϊοπούλου. 

Η συγκεκριμένη εξαιρετική πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης καταδεικνύει την αναγκαιότητα ουσιώδους αλληλεπίδρασης της τοπικής επιστημονικής κοινότητας με τους αυριανούς πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.