Τουρκια: Του εκλεψαν καπακια που προοριζονταν να γινουν αναπηρικα αμαξιδια

Ο Χαλίτ Αϊτνογάν και η εγγονή του έχουν βοηθήσει περισσότερα από 500 άτομα σε διάστημα 14 χρόνων

Ο Χαλίτ Αϊντογάν και η εγγονή του Μελικέ Σαρίτας, συλλέγοντας μπλε καπάκια παρείχαν αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα με αναπηρία. Ο Μ.Τ.Α., ο οποίος έκλεψε 30 σάκους μπλε καπάκια μπροστά από το σπίτι του Αϊντογάν, συλληφθεί με τις έρευνες της αστυνομίας. Ο Χαλίτ Αϊντογάν, ο οποίος δεν μπορούσε να ελέγξει τα δάκρυα όταν κλάπηκαν τα καπάκια, έριξε δάκρυα χαράς αυτή τη φορά.

Η φοιτήτρια Μελικέ Σαρίτας και ο συνταξιούχος παππούς της Χαλίτ Αϊντογάν, μάζευαν μπλε καπάκια και αγόραζαν αναπηρικά αμαξίδια σε περισσότερα από 500 άτομα σε διάστημα 14 χρόνων. Όμως το περασμένο Σάββατο, είχαν κλαπεί 160 κιλά μπλε καπάκια που βρισκόταν σε 30 σάκους μπροστά από το σπίτι τους.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν τις κάμερες ασφάλειας και παρακολούθησης και διαπίστωσαν ότι ο ύποπτος ήταν ο Μ.Τ.Α. και κατά την έρευνα βρέθηκαν τα καπάκια στο σπίτι του.

Απελευθερώθηκε ο MTA με εντολή δικαστικού ελέγχου και τα καπάκια παραδόθηκαν στον παππού και την εγγονή. Ο Χαλίτ Αϊντογάν δήλωσε ότι χάρηκαν που ο ύποπτος είχε πιαστεί και βρέθηκαν τα καπάκια.

Ο Αϊντογάν, ο οποίος έριξε δάκρυα χαράς, σημείωσε: «Ο Θεός να ευλογεί το Αστυνομικό Τμήμα. Την προηγούμενη φορά έκλαψα από τη θλίψη μου αλλά αυτή τη φορά κλαίω από τη χαρά. Προσπαθώ να βοηθήσω όλα τα άτομα με αναπηρία, οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία. Χαίρομαι όταν τους βοηθάω». Επίσης η εγγονή του, Μελικέ Σαρίτας εξέφρασε τη χαρά της που βρέθηκαν τα καπάκια λέγοντας πως «είχαν κλέψει τις ελπίδες των ανθρώπων με αναπηρίες, αλλά η καλοσύνη αργά ή γρήγορα βρήκε τη θέση της».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.