Τουρκια: Το οριο πεινας ξεπερασε τον κατωτατο μισθο!

Σύμφωνα με την έκθεση της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων της Τουρκίας

Η Συνομοσπονδία Συνδικάτων της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων στην Άγκυρα υπολογίζεται ότι αυξήθηκε κατά 2,28% το Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το όριο πείνας για μια τετραμελή οικογένεια αυξήθηκε σε 2.830 λίρες και το όριο φτώχειας σε 9.219 λίρες.

Κατά συνέπεια, το όριο πείνας για μια τετραμελή οικογένεια αυξήθηκε πάνω από τον κατώτατο μισθό, ο οποίος καθορίστηκε σε καθαρό 2.825,90 για το 2021.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, το όριο πείνας ήταν 2.438 λίρες και το όριο φτώχειας ήταν 7.942 λίρες ενώ τον περασμένο μήνα το όριο πείνας καθορίστηκε σε 2.767 λίρες και το όριο φτώχειας σε 9.014 λίρες.

Στην έκθεση της η Συνομοσπονδία Συνδικάτων της Τουρκίας επεσήμανε ότι «ειδικότερα, η αύξηση των τιμών των καυσίμων, οι οποίες αποτελούν την κύρια ανάγκη για την παραγωγή, αναμένεται να αντικατοπτρίζεται σε πολλά βασικά αγαθά και υπηρεσίες, ιδίως τρόφιμα, τους επόμενους μήνες».

Η έκθεση, που ανακοινώθηκε πριν από την ημερομηνία ανακοίνωσης των μηνιαίων στοιχείων για τον πληθωρισμό του Ινστιτούτο Στατιστικής της Τουρκίας, θεωρείται ως ένας από τους δείκτες των προβλέψεων για τον πληθωρισμό του Ινστιτούτο Στατιστικής της Τουρκίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.