Τουρκια: Θυματα διακινητων επεσαν μεταναστες απο το Αφγανισταν

Τους είπαν ότι θα τους μεταφέρουν στην Ευρώπη αλλά τους άφησαν έξω από την Κωνσταντινούπολη

Αστυνομικοί του Δήμου Μπουγιούκ Τσεκμετζέ, οι οποίοι περιπολούσαν για να αποτρέψουν παράνομες κατασκευές στην περιοχή  Μπουγιούκ Τσεκμετζέ Κωνσταντινούπολης, παρατήρησαν δύο εγκαταλελειμμένα φορτηγά και διαπίστωσαν ότι ένα από τα φορτηγά ήταν άδειο και στο άλλο υπήρχαν 59 παράνομοι μετανάστες από το Αφγανιστάν.

Πλήρωσαν 8 χιλ. ευρώ ανά άτομο

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έβαλαν στο λεωφορείο Αφγανούς μετανάστες και τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα για να προβούν σε νομικές ενέργειες. Διαπιστώθηκε ότι οι Αφγανοί παράνομοι μετανάστες ξεκίνησαν από τη Σμύρνη με το όνειρο να πάνε στην Ευρώπη καταβάλλοντας 8 χιλιάδες ευρώ ανά άτομο σε διακινητές και εγκαταλείφθηκαν σε ένα άδειο χωράφι στην περιοχή Μπουγιούκ Τσεκμετζέ.

Ένας από τους μετανάστες είναι ο Ζ.Α. περιγράφοντας το περιστατικό, είπε: «Είμαι Αφγανός. Διακινητές μας πήραν 8 χιλιάδες ευρώ ανά άτομο και είπαν ότι θα μας πάνε στην Ευρώπη, αλλά μας άφησαν εδώ. Είμαστε εδώ τουλάχιστον για 5 ώρες. Συνολικά υπάρχουν 15 γυναίκες και 18 παιδιά. Γιατί φύγαμε από το Αφγανιστάν; Δεν υπάρχουν δουλειές εκεί. Έφτασαν οι Ταλιμπάν και η οικονομία έχει γκρεμιστεί. Γι ‘ αυτό προσπαθούμε να πάμε στην Ευρώπη και να δουλέψουμε εκεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.