Τουρκια: Σταματησε το καπνισμα και μοιρασε κουπονια γευματος σε 4.500 φοιτητες με τα χρηματα που συγκεντρωσε

Με στόχο να φτάσει 12.000 κουπόνια

Ο Γιουνούς Σαϊλάν, ο οποίος ζει στο Ελάζιγ Τουρκίας, σταμάτησε το κάπνισμα και συγκέντρωσε 38.000 λίρες και μέχρι στιγμής έχει διανείμει κουπόνια γεύματος σε 4.500 φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Φιράτ, με στόχο να φτάσει σε 12.000 φοιτητές.

Ο Σαϊλάν, που κάπνιζε για 18 χρόνια, αποφάσισε να σταματήσει το κάπνισμα πριν από 4,5 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχοντας συγκεντρώσει τα χρήματα, τα οποία συνολικά ανέρχονται στις 38.000 λίρες, αποφάσισε να διανείμει κουπόνια γεύματος σε φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Φιράτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σημείωσε ότι στόχος του είναι να φτάσει 12.000 φοιτητές και η διανομή των κουπονιών θα συνεχιστεί για 7 μήνες.

«Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία, συμβουλεύω τους καπνιστές να το σταματήσουν»

Ο ίδιος συμβουλεύει τους καπνιστές να το σταματήσουν. Όπως είπε: «θα δώσουμε 2.500 κουπόνια γεύματος αυτό το μήνα. Ας σταματήσουμε το κάπνισμα και να βοηθήσουμε τους φοιτητές μας. Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία, συμβουλεύω όλους να το σταματήσουν. Αγαπώ πολύ τους νέους και όποιοι καπνίζουν να το σταματήσουν. Επειδή το κάπνισμα έβλαπτε την υγεία μου το σταμάτησα και μάζεψα αυτά τα χρήματα, αργότερα αποφάσισα να βοηθήσω τους φοιτητές μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έτσι μαζεύτηκαν 38.000 λίρες και ακόμα το συνεχίζω. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί για άλλους 7 μήνες. Θα δώσουμε 12.000 κουπόνια. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε περισσότερα εάν ο προϋπολογισμός μας είναι κατάλληλος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.