Τουρκια: “Robo & Code Cafe” για νεους

Καφετέρια ρομποτικής και κωδικοποίησης εγκαινίασε ο Δήμος Νεβσεχίρ

Το “Robo & Code Cafe” άνοιξε στο πλαίσιο του έργου που εκπόνησε ο Δήμος Νεβσεχίρ και ο Σύλλογος Νέων και Αθλητικών Σωματείων «Νεβσεχίρ 50» και υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Έργων Νεολαίας».

Το έργο προετοιμάστηκε από το Τμήμα Έργου της Διεύθυνσης Γυναικών και Οικογενειών Υπηρεσιών του Δήμου Νεβσεχίρ και τα εγκαίνια του έγιναν με την παρουσία της Κυβερνήτη της επαρχίας Νεβσεχίρ Ιντζί Σεζέρ Μπέτζελ, του Δημάρχου Μεχμέτ Σαβράν, του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ανάπτυξης “Ahiler” Μπεκίρ Βαρόλ, των στελεχών και των φοιτητών.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα εργαστήρια της καφετέριας και πληροφορήθηκε από τους εκπαιδευτές για τα έργα των νέων.

Ο Δήμαρχος Μεχμέτ Σαβράν ανέφερε ότι στη καφετέρια ρομποτικής και κωδικοποίησης, οι νέοι ηλικίας 12-24 ετών της περιφέρειας Νεβσεχίρ που ερευνούν μη επανδρωμένα συστήματ και θέλουν να χρησιμοποιήσουν σωστά την τεχνολογία φιλοδοξώντας να έχουν ένα επάγγελμα στον τομέα αυτό μπορούν να συναντηθούν με ακαδημαϊκούς και επιστήμονες, να συμμετάσχουν σε ρομποτικά μαθήματα και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. 

Επίσης πρόσθεσε ότι στη καφετέρια, η οποία θα αποτελέσει κέντρο έλξης για τους νέους, που θα τους επιτρέψει να αφιερώσουν αποτελεσματικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να απομακρυνθούν από τις επιβλαβείς συνήθειες στρεφόμενοι σε τεχνολογικούς και αθλητικούς τομείς. «Οι νέοι μας ηλικίας 12-24 ετών που ζουν σε κέντρα, συνοικίες και χωριά του Νεβσεχίρ θα επωφεληθούν δωρεάν από την καφετέρια. Χάρη σε αυτό το μέρος, οι νέοι θα αποκτήσουν γνώσεις όπως η δημιουργία αλγορίθμων και κωδικοποίηση, αναλυτική σκέψη που βασίζεται στην υπολογιστική σκέψη,  προγραμματικές και μεταβλητές λειτουργίες, επίλυση προβλημάτων με τον συντομότερο τρόπο, εξέταση γεγονότων και προβλημάτων από διαφορετικές οπτικές γωνίες,  συστηματική και δημιουργική σκέψη και  εκμάθηση μιας πραγματικής γλώσσας προγραμματισμού».

Από την πλευρά της η Κυβερνήτης της επαρχίας Νεβσεχίρ Ιντζί Σεζέρ Μπέτζελ τόνισε πως «η συγκεκριμένη καφετέρια αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τους νέους μας. Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά. Πιστεύω ότι αυτός ο τόπος θα αξιοποιηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.