Τουρκια: Οι εκπαιδευομενοι ΑμεΑ ραβουν για ΑμεΑ

Έχουμε διανείμει ήδη 120 πιτζάμες και παπλώματα

Οι εκπαιδευόμενοι ΑμεΑ που εκπαιδεύονται στα Κέντρα Οικογενειακής Υποστήριξης του Δήμου Γενισεχίρ του Ντιγιαρμπακίρ, ράβουν πιτζάμες και παπλώματα για τους πολίτες ΑμεΑ της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο της Γενισεχίρ Μουράτ Μπεσικτσί, έχουν προετοιμάσει πολλά έργα για τους πολίτες ΑμεΑ και οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει μαθήματα ραπτικής και κεντήματος, ήδη με την υποστήριξη του δήμου παράγουν πιτζάμες και παπλώματα.

Όσο συνεχίζεται η παραγωγή θα συνεχιστούν και οι βοήθειες

Ο Αντιδήμαρχος Μπεσικτσί από την πλευρά του σημείωσε πως «ξεκινήσαμε να διανέμουμε τις πιτζάμες και τα παπλώματα τα οποία έραψαν οι εκπαιδευόμενοι μας. Έχουμε διανείμει 120 πιτζάμες και παπλώματα, των οποίων, 60 σε μαθητές του ειδικού σχολείου και 60 σε πολίτες ΑμεΑ που ζουν σε όλη την επικράτεια του δήμου. Καθώς συνεχίζουμε την παραγωγή μας, θα συνεχίσουμε τη διανομή μας σε όλους τους πολίτες».

«Είμαι πολύ χαρούμενη»

Η Χαμδιέ Ντεμιρτζάν, μια από τους 7 εκπαιδευόμενους ραπτικής του Κέντρου, η οποία έχει κινητική αναπηρία, δήλωσε ότι αισθάνονται μεγάλη χαρά από το έργο που κάνουν σε ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας «αισθάνομαι μεγάλη χαρά όταν βοηθάω τους φίλους μας σαν κι εμάς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.