Τουρκια: Νεα κριτηρια για το ανοιγμα εστιασης απο το Υπουργειο Υγειας

Θα εφαρμόζεται όριο παραμονής και όριο χωρητικότητας πελατών

Τα εστιατόρια και οι καφετέριες είχαν δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς ήταν σε θέση να παρέχουν μόνο υπηρεσίες take away και delivery για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την εφαρμογή «των κατά τόπους αποφάσεων» του Υπουργείου Υγείας, οι καφετέριες και τα εστιατόρια που θα ξανανοίξουν θα έχουν όριο 45 λεπτών για να βρίσκονται στον κλειστό χώρο του καταστήματος οι πελάτες τους και όριο χωρητικότητας πελατών.

Νέα φόρμουλα για την εστίαση από το Υπουργείο Υγείας

Οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων, οι οποίοι έχουν κλείσει για σχεδόν τρεις μήνες ως μέρος των μέτρων, συχνά αναφέρουν ότι ο τομέας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται επίσης μια φόρμουλα, χαλαρώνοντας τα μέτρα και ανοίγοντας καφετέριες και εστιατόρια στις επαρχίες όπου ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται.

Με τις «κατά τόπους αποφάσεις», κάθε επαρχία θα είναι σε θέση να άρει τους δικούς της περιορισμούς

Στη διαχείριση της πανδημίας που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, κάθε επαρχία ή περιφέρεια θα είναι σε θέση να άρει τους περιορισμούς ή να επιβάλει νέους περιορισμούς με την εφαρμογή «επί τόπου αποφάσεων».

Νέες εφαρμογές ξεκινούν την 1η Μαρτίου

Από την 1η Μαρτίου, οι απαγορεύσεις θα χαλαρώσουν στις επαρχίες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Κατά τη λήψη αυτών των αποφάσεων, εκτός από τον αριθμό των κρουσμάτων που αναλογούν σε πληθυσμό ανά 100 χιλιάδες, θα εξεταστούν κριτήρια όπως η χωρητικότητα του Νοσοκομείου και ο αριθμός των κλινών εντατικής θεραπείας.

30% όριο χωρητικότητας σε εσωτερικούς και 50% όριο χωρητικότητας σε εξωτερικούς χώρους

Καφετέριες και εστιατόρια σε πόλεις που πληρούν τα κριτήρια θα ανοίξουν υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Οι πελάτες θα γίνονται δεκτοί με χωρητικότητα 30% σε κλειστά τμήματα εστιατορίων και χωρητικότητα 50% σε ανοικτούς χώρους. Θα επιβληθεί χρονικό όριο για τη παραμονή σε εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τον Γιουτζέλ Καγιάογλου από την “Εφημερίδα Τουρκία”, η περίοδος αυτή δεν θα υπερβαίνει τα 45 λεπτά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με τη μείωση του χρόνου, θα μειωθεί επίσης η πιθανότητα μόλυνσης.

Πηγή: www.haberler.com

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.