Τουρκια: Μαθημα για τη φυση στο δασος 

Δάσκαλος στην Προύσα πάει τους μαθητές του στο δάσος και τους διδάσκει στη φύση

Ο δάσκαλος Μουράτ Ντογάν του Κέντρου Επιστήμης και Τέχνης Χαλήλ Ιναλτζικλή, όπου οι μαθητές με IQ 130 και άνω γίνονται δεκτοί στην Προύσα, πάει τους μαθητές του στη φύση μία μέρα την εβδομάδα και τους διδάσκει για τα δάση. Ο δάσκαλος, ο οποίος έχει ένα βιβλίο με όλα τα φυτά που αναπτύσσονται στη φύση, δίνει την ευκαιρία να μάθουν οι μαθητές του το φυσικό περιβάλλον περνώντας μια μέρα στο δάσος. Οι μαθητές νιώθουν μεγάλη χαρά να βρίσκονται σε ένα φυσικό περιβάλλον και να μάθουν για τη φύση.

Ο ίδιος εξήγησε ότι δίνουν αυτά τα μαθήματα για να συνδεθούν τα παιδιά με τη φύση, και επεσήμανε ότι «έχουμε δημιουργήσει ένα εργαστήριο που ονομάζεται φύση και επιστήμη στο σχολείο μας. Τα παιδιά που σπουδάζουν σε εμάς είναι μαθητές με IQ 130 και άνω. Κάθε εβδομάδα για 1 ημέρα πάμε τα παιδιά μας στο δάσος και τους διδάσκουμε για τη φύση. Σε αυτό το μάθημα, τα παιδιά μελετούν τα λουλούδια και τη βλάστηση που βλέπουν στο βιβλίο και αποκτούν γνώσεις. Επίσης κάνουν έρευνα για τα ζώα που βλέπουν στη φύση. Τα παιδιά μαθαίνουν βιώνοντας τις εποχές μέσα στη φύση».

Δηλώνοντας ότι είναι πολύ ευχάριστο να μελετήσουν τη φύση, οι μαθητές δήλωσαν χαρακτηριστικά πως «έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στη φύση με τον δάσκαλό μας και να μελετάμε ζωντανά τα φυτά και τα ζώα που βλέπουμε από τα βιβλία. Χάρη σε αυτά τα μαθήματα, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τη φύση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.