Τουρκια: Ιδιοκτητης Καφε αφιερωσε μερος του καταστηματος του σε αδεσποτα ζωα

«Θα ήθελα όλοι να βάλουν ένα δοχείο φαγητό και νερό μπροστά από την πόρτα τους»

Ο Μεχμέτ Ακήφ Ερσόι, ο οποίος έχει καφέ στη Σεβάστεια Τουρκίας, προσφέρει καταφύγιο, θεραπεία και τροφή σε αδέσποτα ζώα. 

Πριν 3 χρόνια, όταν άνοιξε το καφέ, οι φίλοι του τού έφεραν ένα κουτάβι και τον ονόμασε «Μαζέ» και στη συνέχεια άρχισε να αφήνει ένα δοχείο με νερό και τροφή για τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονταν γύρω από την επιχείρηση. 

Οι γάτες και τα σκυλιά, που σύχναζαν γύρω από το καφενείο του Ακσόϊ, ο οποίος αύξησε μέρα τη μέρα αύξανε τις φροντίδες του για τα αδέσποτα ζώα μέρα, άρχισαν σιγά σιγά να μένουν μέσα.

Ο Ακσόϊ δεν αφιερώνει μόνο ένα μέρος του ημερήσιου εισοδήματος για τις ανάγκες των ζώων, όπως η υγεία, το καταφύγιο και τα τρόφιμα, αλλά αφιερώνει επίσης ένα μέρος της επιχείρησης σε αυτούς.

Διδάσκουν τους ανθρώπους φιλοζωία 

Δηλώνοντας ότι προσπαθούν να στηρίξουν τα ζώα, ο ίδιος τόνισε ότι «η φύση, δηλαδή, αυτά τα μέρη ανήκαν σε ζώα, αλλά εμείς οι άνθρωποι χρησιμοποιήσαμε την ανωτερότητα για να πετάξουμε αυτά τα ζώα σε μακριά μέρη. Έχουμε πελάτες που νιώθουν άβολα, αλλά σε μερικούς από αυτούς βλέπουμε ότι όταν έρχονται και συνηθίζουν τα ζώα, αναπτύσσεται η αγάπη για τα ζώα». 

«Όλα ξεκίνησαν με το Μαζέ»

«Όλα ξεκίνησαν χάρη στον Μαζέ, αλλά δεν μείναμε αδιάφοροι και στις γάτες. Προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή αυτών των πλασμάτων σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, θα ήθελα όλοι να βάλουν ένα δοχείο φαγητό και νερό μπροστά από την πόρτα τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.