Τουρκια: Η χωρα με τους περισσοτερους δημοσιογραφους στη φυλακη

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, τουλάχιστον 229 δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή παγκοσμίως. Η Τουρκία κατακτά την πρώτη θέση με 67 φυλακισμένους δημοσιογράφους.

Η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων παρουσιάζει αρνητική εικόνα για την Τουρκία. Η έκθεση ανέφερε ότι τουλάχιστον 229 δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν παγκοσμίως, ενώ η Τουρκία είναι «η χώρα που στέλνει τους περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή».

Επίσης αναφέρει ότι το 2020, 65 δημοσιογράφοι σε 16 χώρες σκοτώθηκαν κατά την άσκηση του επαγγέλματος τους. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 17 άτομα σε σύγκριση με το 2019. Το Μεξικό, όπου σκοτώθηκαν 14 δημοσιογράφοι, είναι πρώτο και ακολουθούν το Αφγανιστάν με 10 δολοφονίες, το Πακιστάν με 9 δολοφονίες και την Ινδία με 8 δολοφονίες. 4 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν επίσης στις Φιλιππίνες και τη Συρία. 3 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στη Νιγηρία και την Υεμένη, ενώ άλλες δολοφονίες έλαβαν χώρα στο Ιράκ, τη Σομαλία, το Μπαγκλαντές, το Καμερούν, την Ονδούρα, την Παραγουάη, τη Ρωσία και τη Σουηδία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.