Τουρκια: Εκανε αμαξιδια για περισσοτερα απο 400 ζωα

«Η καλοσύνη είναι η ζώνη ασφαλείας ενός ατόμου»

Ο υδραυλικός Αμπντουλμενάφ Τσελίκ, ο οποίος ζει στο Κοτζάελι, έδωσε ελπίδα σε περισσότερα από 400 ζώα με αμαξίδια που έκανε στο εργαστήριο του φίλου του. Επίσης δημιούργησε και αμαξίδια για πολλά παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

Χάρη σε μια ανάρτηση που είδε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βοήθησε αρχικά με τρόφιμα αδέσποτα ζώα και οι υπάλληλοι του φιλοζωϊκού σωματείου στη συνέχια ζήτησαν να κάνει αμαξίδια για ζώα με αναπηριά, επειδή ο Τσελίκ μπορούσε να χρησιμοποιήσει τόρνους και ηλεκτροσυγκολλητές. Όταν είδε ότι υπήρχε κάτι που μπορούσε να κάνει, σήκωσε τα μανίκια του και άρχισε να κάνει αμαξίδια για τους ιδιοκτήτες ζώων που απευθύνθηκαν σε αυτόν. 

Προμηθεύεται τα υλικά και υλοποιεί το έργο του στο εργαστήριο του φίλου του και μέχρι σήμερα έχει κάνει αμαξίδια για περισσότερα από 400 ζώα με αναπηρία.

Παράλληλα έκανε αμαξίδια όχι μόνο για ζώα, αλλά και για πολλά παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση. «Χωρίς να αδιαφορώ για τα ζώα αυτά, δώρισα μια ορισμένη ποσότητα τροφής. Στη συνέχεια, επειδή χρησιμοποιώ τόρνους και ηλεκτροσυγκολλητές μου ζήτησαν να κάνω αμαξίδια και όταν είδα ότι υπήρχε κάτι που μπορούσα να κάνω, ξεκίνησα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απαραίτητος εξοπλισμός στο εργαστήριό μου, χρησιμοποιώ το εργαστήριο ενός φίλου για να τα φτιάξω. Έχουμε κάνει περισσότερα από 400 αμαξίδια. Έχουμε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και οι οικογένειες των ατόμων με αναπηρίες άρχισαν να επικοινωνούν με εμάς και ζητάνε βοήθεια. Ο στόχος εδώ είναι να αγγίξουμε τις ζωές όλων. Χρειαζόμαστε όχι μόνο γάτες, σκύλους, αλλά όλα τα ζωντανά. Τα ζώα έχουν τη θέση τους γύρω μας» ανέφερε.

«Δεν το κάνω για τα χρήματα»

Δεδομένου ότι η ανατομία του σώματος των ζώων είναι διαφορετική, τα αμαξίδια πρέπει επίσης να γίνονται ανάλογα με το μέγεθος των ζώων. « Χρησιμοποιούμε τα υλικά σύμφωνα με το μέγεθος των ζώων. Κάνουμε τη συναρμολόγησή τους και την στέλνουμε στις οικογένειες. Το κάνουμε αυτό χωρίς να προσδοκούμε οικονομικά έσοδα. Οι άνθρωποι πληρώνουν τα υλικά, μας στέλνουν και τα κάνουμε. Μερικές οικογένειες δεν μπορούν να έχουν την οικονομική δυνατότητα και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητάμε την συνδρομή των εθελοντών. Εάν το κάναμε αυτό για εμπορικούς λόγους, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε με τόση αγάπη. Πιστεύω ότι η συμπόνια κρατά τον κόσμο στη ζωή, και λέω, “η καλοσύνη είναι ζώνη ασφαλείας ενός ατόμου”» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.