Τουρκια:  Δυο νεοι σεισμοι με επικεντρο την επαρχια Χαται

Τουλάχιστον 3 οι νεκροί, πάνω από 200 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 200 άλλοι τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν απόψε την επαρχία Χατάι στην Τουρκία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Στις 20:04 τοπική ώρα (19:04 ώρα Ελλάδος) σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή και έγινε αισθητή σε γειτονικές χώρες (Συρία, Ιορδανία, Ιράκ, Αίγυπτος, Λίβανος και Παλαιστίνη). Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε σεισμός 5,8 βαθμών, με τη μετασεισμική ακολουθία να παραμένει έντονη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε ερείπια κτηρίων που κατέρρευσαν μετά τη νέα σεισμική ακολουθία στην ήδη σεισμόπληκτη περιοχή, όπου χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στους δρόμους, ενώ νοσοκομεία και αρκετά δημόσια κτήρια έχουν εκκενωθεί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τα θύματα των σημερινών σεισμών προστίθενται στη μακάβρια λίστα των νεκρών από τους εφιαλτικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί περισσότεροι από 41.000 θάνατοι στην Τουρκία, απολογισμός που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.