Τουρκια: Διδαξε ποδηλασια σε 72 γυναικες σε 5 μηνες

Έκανε πραγματικότητα τα όνειρα των γυναικών

Η Σεβντέτ Μπάκι, η οποία αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρηση της λόγω της πανδημίας, ενώ ζούσε στο Ντιγιαρμπακίρ και μετακόμισε στο Ντερίκ όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, έλαβε θετικά σχόλια από τις γυναίκες αφού ανακοίνωσε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ότι θα έδινε δωρεάν μαθήματα ποδηλασίας.

Η Μπάκι εργάζεται 8 ώρες την ημέρα από τις 21 Μαΐου, διδάσκοντας ποδηλασία σε 72 γυναίκες που ζουν στην περιοχή και δήλωσε ότι ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης που ανακάλυψε ότι έχουν ένα μόνο ποδήλατο, δώρισε δύο ακόμη ποδήλατα, και μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για τους κατοίκους της περιοχής να μάθουν για τις γυναίκες οδηγούς ποδηλάτων. «Η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να μπορώ να οδηγήσω ένα ποδήλατο μέσα στο παζάρι του Ντερίκ με όλες αυτές τις γυναίκες», δήλωσε η ίδια.

Επισημαίνοντας ότι η ποδηλασία είναι το μεγαλύτερο πάθος της, συνέχισε εξηγώντας πως «ζούσα στο Ντιγιαρμπακίρ. Αναγκάστηκα να κλείσω την επιχείρηση μου λόγω της πανδημίας και αποφάσισα να μετακομίσω στο Ντερίκ, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Δεν είμαι άτομο που του αρέσει να κάθεται αδρανής στο σπίτι ούτως ή άλλως και σκέφτηκα αυτή την ιδέα. Το μοιράστηκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βράδυ και ανάρτησα μια ανακοίνωση ότι θα ήθελα να δώσω εθελοντικά μαθήματα ποδηλασίας. Ξύπνησα ένα πρωί και πήρα 38 μηνύματα. Ήρθα εδώ για λίγο, αλλά όταν η ζήτηση αυξήθηκε, αποφάσισα να μείνω εδώ. Ίδρυσα επίσης τη Λέσχη Ποδηλασίας και Επικίνδυνων Αθλημάτων. Το κάνουμε αυτό εθελοντικά. Μέχρι στιγμής, έχω κάνει αυτή τη δουλειά με ένα μόνο ποδήλατο, με τα δικά μου μέσα, και έχω διδάξει 72 γυναίκες πώς να οδηγούν ένα ποδήλατο.

Η ευτυχία των γυναικών που έμαθαν να οδηγούν ποδήλατο για πρώτη φορά στη ζωή τους είναι αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους.

«Το παιδικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα»

Η Γκιουλσάχ Ντινλέρ, νοικοκυρά και μητέρα 2 παιδιών δήλωσε ότι το παιδικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα. «Το πάθος μου για ποδηλασία υπήρχε από την παιδική ηλικία. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να οδηγήσω. Η Σεβντέτ μια μέρα, ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σκέφτηκε να δώσει μαθήματα ποδηλασίας. Χάρηκα πολύ.  Από τον Μάιο με μεγάλη αφοσίωση δίδαξε 72 γυναίκες πώς να οδηγούν ποδήλατο. Αφού μου έμαθε πώς να οδηγήσω ένα ποδήλατο, συμμετείχα σε ένα διαγωνισμό ποδηλασίας στο Μάρντιν και κέρδισα την πρώτη θέση».

Εκπαιδεύτηκε μαζί με τα 3 παιδιά της

Η Εβίνταρ δήλωσε ότι εκπαιδεύτηκε με τα 3 παιδιά της. «Η ποδηλασία ήταν ένα από τα μεγάλα όνειρά μου από νεαρή ηλικία. Αλλά ήταν ντροπή αν τα κορίτσια οδήγησαν ποδήλατα στην περιοχή μας. Έμαθα την ποδηλασία από τη Σεβντέτ με τα 3 παιδιά μου» εξήγησε η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.