Τουρκια: Αρχισε να μαζευει μπουκαλια επειδη ενα κομματι γυαλιου τραυματισε το σκυλο του

Σενόλ Γιουρτάς: «Εάν δεν θέλετε να βλάψατε την ισορροπία της φύσης, μην αφήνετε τίποτα άλλο πίσω σας»

Ο Σενόλ Γιουρτάς, παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών που ζει στο Κετσιορέν, τον Ιανουάριο του 2019 περπατούσε όταν ο σκύλος του τραυματίστηκε από γυάλινα μπουκάλια που ήταν σπασμένα στον δρόμο. Το κόψιμο στο πόδι του σκύλου επουλώθηκε σε 4 μήνες. Από εκείνη την ημέρα, ο Γιουρτάς άρχισε να συλλέγει γυάλινες φιάλες που βρισκόταν στη φύση. Γύρισε όλες τις γειτονιές και μάζεψε 746 σάκους από γυάλινα μπουκάλια και τους παρέδωσε στους δήμους.

Ο Γιουρτάς συνεχίζει να συλλέγει τα γυάλινα μπουκάλια που βρίσκονται στη φύση για να επιτύχει το στόχο του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συλλέγει μπουκάλια για 4-5 ώρες την ημέρα, αγαπά πολύ το πράσινο και τη φύση. «Μέχρι σήμερα, έχω συγκεντρώσει 746 σάκους από γυάλινα μπουκάλια. Συγκέντρωσα επίσης περίπου 500 ελαστικά αυτοκινήτων. Θέλω να αναδείξω τη ζημιά που κάνουν οι άνθρωποι στη φύση. Οι άνθρωποι περιφρονούν πάρα πολύ τη φύση. Η φύση δεν το αξίζει αυτό. Έθεσα τον εαυτό μου το στόχο να συλλέξω χίλιους σάκους και είμαι πολύ κοντά να πετύχω τον στόχο μου. Αγωνίζομαι έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην βλάψουν τη φύση» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Δηλώνοντας ότι παρέδωσε χωρίς αμοιβή τα μπουκάλια που συγκέντρωσε σε Δήμους, ο ίδιος εξήγησε ότι «οι Δήμοι είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτό. Όταν καλώ, παίρνουν τα μπουκάλια με το αυτοκίνητο από όπου τα συλλέγω. Νομίζω ότι θα συνεχίσω να συλλέγω γυάλινα μπουκάλια αφού φτάσω στο στόχο μου. Κουράζομαι πολύ όμως στο τέλος της ημέρας, όταν το φορτηγό του δήμου παίρνει τους σάκους αυτή την στιγμή φορτώνει μαζί του και την κούραση μου. Οι άνθρωποι να σταματήσουν να ρυπαίνουν τη φύση. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά. Τα γυάλινα θραύσματα μπορούν να κόψουν τα πόδια των ζώων. Είναι επίσης πολύ επικίνδυνο για τις δασικές εκτάσεις. Εάν δεν θέλετε να βλάψατε την ισορροπία της φύσης, μην αφήνετε τίποτα άλλο πίσω σας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.